УКР РУС

Уемблі придбає власник Фулхема та проводитиме там матчі американського футболу – FA погодила умови угоди

26 вересня 2018 Читать на русском

Власник Фулхема Шахід Хан придбає легендарний стадіон Уемблі за 600 млн фунтів.

Футбольна асоціація Англії схвалила умови продажу стадіону Уемблі в Лондоні за 600 мільйонів фунтів власнику футбольного клубу Фулхем Шахіду Хану, повідомляє Financial Times.

Уемблі можуть продати мільярдеру за 500-800 млн фунтів – чому це не сподобається Челсі, Тоттенхему та англійським фанатам

Американський мільярдер пакистанського походження веде переговори про покупку стадіону ще з квітня. Параметри угоди повинні бути затверджені радою директорів FA в четвер.

Умови продажу передбачають ряд обмежень. Спонсори не зможуть отримати право на перейменування стадіону або додавання фірмового бренду на додаток до вже існуючих.

Крім того, асоціація зможе накладати вето на участь тих спонсорів, яких вважатиме невідповідними – наприклад, компаній, що представляють гральний бізнес, а також пов'язаних з торгівлею зброєю або порнографією.

Також FA залишає за собою право викупу стадіону, якщо Хан не буде належним чином виконувати свої зобов'язання або буде засуджений за будь-який злочин.

Бізнесмен збирається задіяти стадіон в якості майданчика для виступів його команди з американського футболу Джексонвілл Ягуарс.