УКР РУС

Уельс – Україна: транслятор пояснив, чому матч за вихід на ЧС-2022 не покажуть на загальнонаціональних каналах

5 червня 2022 Читать на русском

"Медіа Група Україна", яка володіє правами на показ матчів відбору чемпіонату світу-2022, обґрунтувала відсутність трансляції поєдинку в Кардіффі на ТРК Україна.

"У час, коли в нашій країні триває кривава, виснажлива війна, інформаційний фронт, забезпечення єдиної інформаційної політики є питанням національної безпеки і пріоритетом для всіх великих мовників. Тому загальнонаціональний телеканал Україна, який є офіційним транслятором матчів національної збірної України з футболу, з перших днів російської агресії є одним з ключових виробників і трансляторів марафону "Єдині новини #UАразом".

Уельс – Україна: де дивитись матч за вихід на ЧС-2022

Водночас ми досягнули домовленостей з УЄФА про трансляцію матчів нашої збірної в ефірі загальнонаціонального телеканалу "Індиго TV", який також входить до "Медіа Групи Україна", є доступним для глядачів по всій Україні і має таке ж покриття, як і телеканал Україна.

Також матчі нашої збірної можна подивитись в ефірі телеканалу "Футбол 1" та на ОТТ-платформі oll.tv. Трансляція матчів збірної на супутнику закодована, згідно з вимогами УЄФА стосовно дотримання прав трансляції на інші території.

Щодо трансляції матчів національної збірної на інших платформах, зокрема в "Дії". Організація такої трансляції потребує тривалої юридичної процедури та технічної підготовки.

Пакет прав, яким, за угодою з УЄФА, на сьогодні володіє "Медіа Група Україна", не передбачає передачу нами сигналу трансляції третім сторонам, оскільки це може порушити права всієї спільноти правовласників, які беруть участь у трансляції такого типу світових спортивних подій", – цитує заяву транслятора Tribuna.

Матч Уельс – Україна стартує вже о 19:00 за київським часом. Переможець здобуде путівку на чемпіонат світу, який пройде в Катарі.

Уельс – Україна: анонс вирішального матчу за вихід на ЧС-2022