УКР РУС

Уельс – Україна: прес-конференція Петракова – скандал і горе Ярмоленка, тотальна ротація під ЛН та послання воїнам

5 червня 2022 Читать на русском

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поспілкувався з пресою після прикрої поразки від Уельсу (0:1) у фіналі відбору на ЧС-2022.

"Гадаю, хлопці зробили все, що могли. Не знаю, що сказати, хіба попросити вибачення за те, що не забили. Це спорт, таке трапляється. Чого нам забракло? Забитого м'яча, більше нічого.

Яке майбутнє? У нас 8-го наступна гра, починаємо Лігу націй. Момент з пенальті на Ярмоленку не бачив. Не буду коментувати це. У роздягальні гробова тиша. Не можу коментувати автогол – закономірність це чи випадковість. Це футбол, по-іншому ніяк. Одному сьогодні пощастило, іншому ні.

Уельс – Україна: Ярмоленко красиво забив у свої ворота – відео гола

Нікого довикликати я не планую. Зараз буде ротація, гратимуть у Лізі націй інші хлопці. Ті, хто вийшов сьогодні, у Лізі націй 8-го грати не будуть. Чому був однаковий склад на обидва матчі? Бо головний тренер я, а не цей...

Ярмоленку можу лише подякувати за все, що він зробив для збірної. У мене немає жодних претензій до своїх гравців. Не треба виливати негатив на Ярмоленка, все виливайте на тренера. Виграє команда, програє тренер.

Ви всі знаєте, що у нас йде війна. Гинуть люди, діти, жінки. Росіяни завдають багато шкоди нашій інфраструктурі. ЗСУ борються як можуть. Прошу лише підтримувати нашу країну. Не дай Бог, щоб таке горе прийшло до вас. Ніхто не зрозуміє, що таке війна, допоки його не торкнеться. Ми зараз тут, а там люди гинуть. Не знаю, які слова підібрати для хлопців на передовій. Хлопці, ми зробили все, що могли. Це спорт, сьогодні не пощастило нам.

Хочу подякувати Уельсу. Бажаю вам удачі на чемпіонаті світу, дякую за все", – резюмував Петраков на післяматчевій прес-конференції.

Україна не змогла вийти на ЧС-2022 – автогол Ярмоленка та провальний арбітраж Лаоса принесли Уельсу мінімальну перемогу