УКР РУС

"У збірній України немає вибору футболістів": Вацко підписав вирок команді Шевченка на Євро-2020

23 червня 2021 Читать на русском

Український коментатор та журналіст Віктор Вацко висловився щодо поразки збірної України Австрії у вирішальному матчі чемпіонату Європи за вихід у плей-офф турніру.

"Коли ми оцінювали та аналізували контрольні матчі, нам говорили, що команда під серйозними навантаженнями, і щоб не судили суворо матч з Бахрейном, тому що ми закладаємо фундамент фізичної готовності. Можливо, був запланований вихід на пік десь на рівні півфіналу.

Віце-президент УАФ: Збірну України треба повезти на Донбас – може, тоді патріотизму додасться

Якщо ми бачимо, що збірна Австрії якісно пресингує, а це одна з найкращих команд з точки зору інтенсивності пресингу – ми повинні бути готові до виходу з-під цього пресингу. Австрійці нас пресингували до забитого м’яча, а потім заспокоїлись, інтенсивність пресингу спала, але ми нічого не змогли зробити. Австрія знала наш план на гру, вони десь "прочитали" наші можливості.

Шевченко є адептом послідовності структури у грі збірної України, він привив свій почерк, свою філософію гри цій команді – це як і сила, так і наш мінус. Можливо, вартувало спростити гру, можливо, вартувало трохи простіше переходити з оборони в атаку, трохи більше навантажувати м’ячем групу атаки. Ми не змогли це зробити по ходу матчу.

Видно, що Циганков розтренований, що це людина, яка працювала індивідуально. Проблема нашої країни, як футбольної, в тому, що у нас немає вибору. Марлос дуже слабкий, він не дасть темпу на атаку – він один із моїх найулюбленіших футболістів в чемпіонаті України, але він не встигає там, де потрібен темп. Австрія дала нам неймовірний темп, Австрія дала нам досить простий футбол, але неймовірного темпу ми не витримали. У нас немає швидкості, у нас немає вибору футболістів. Рівень нашого футболу не дозволяє нам давати рівний вибір серед 26-ти футболістів тренерському штабу", – сказав Вацко у програмі "Великий футбол".

Нагадаємо, збірна України у вирішальному матчі групи С поступилась Австрії з рахунком 0:1 і втратила шанс на прямий вихід в 1/8 фіналу турніру. Відтепер доля "синьо-жовтих" залежить від виступів інших команд.

Винен не тільки Шевченко: тіньовий антигерой збірної України, про якого всі забули, і мораль від Блохіна