УКР РУС

"У збірній України мене зустрів Мальдіні": Миколенко пригадав дебютний виклик у команду Шевченка

26 травня 2021 Читать на русском

Захисник Динамо Віталій Миколенко розповів про емоції, які пережив під час першого приїзду у національну команду.

"Перший виклик у національну збірну отримав у листопаді 2018 року. Зізнаюся, все відбувалося так швидко, що я навіть не встиг злякатися. Коли дебютував у першій команді Динамо, хвилювання було набагато більше.

Шевченко довикликав Безуса у збірну України

Перший вечір – і відразу командна вечеря. До нас в гості тоді приїхав легендарний захисник Паоло Мальдіні. Ми з Мар'яном Шведом співали "Червону руту". Я трохи хвилювався, але той вечір мені дуже сподобався. Було помітно, що команда вже, як то кажуть, збита. Потрібно було просто в неї влитися. Всі тренери, хлопці, персонал допомагали мені освоїтися.

У першому матчі, проти Словаччини, я просидів на лавці. Там були певні експерименти, команда вже гарантувала собі перемогу в групі Ліги націй. Програли, і відразу після поєдинку мені сказали, що я буду брати участь в спарингу з Туреччиною. Як дебютував? Не погано. Не можу сказати, що добре, але каші не зіпсував. Запам'яталося, як в перерві до мене підійшли Андрій Шевченко та Олександр Шовковський, і сказали: "Спокійно, не розпорошуйся". А я просто бігав від прапорця до прапорця", – сказав Миколенко у коментарі Zbirna.com.

Нагадаємо, Миколенко провів за головну команду країни 14 матчів, в яких віддав 1 результативну передачу.

Мали 13 очок відриву, але віддали чемпіонство: суперники збірної України побилися з ультрас, фінал Кубка під загрозою