УКР РУС

У збірній Польщі оцінили рішення викинути оборонця, який досі грає на Росії – покарання не чекають

20 червня 2022 Читать на русском

Представники "Кадри" та московського Спартака зробили заяви щодо невиклику Мацєя Рибуса до головної команди його країни.

32-річний оборонець нещодавно перебрався з Локомотива у Спартак, що обурило польське суспільство на фоні війни Росії проти України. Через це тамтешня асоціація ухвалила рішення викинути Рибуса зі збірної. Він не поїде на ЧС-2022.

Збірна Польщі вигнала учасника 3 великих турнірів, який грає в Росії після нападу на Україну – про ЧС-2022 має забути

Пресаташе збірної Польщі Якуб Квятковскі не бачить жодної проблеми у цьому рішенні. "Ми не очікуємо якихось санкцій від УЄФА чи ФІФА за розмиті формулювання щодо невиклику Мацєя. Завжди виклики у збірну курувались особисто головним тренером. Чи може змінитись рішення? Я не уповноважений говорити про таке", – заявив Квятковскі у коментарі російському ЗМІ.

Натомість Спартак відреагував доволі стримано, визнавши що, не може коментувати рішення польської федерації. "Рибус підписав контракт з нами. Клуб у нього вірить, а сам гравець готується до початку зборів разом з командою", – сказав керівник пресслужби москвичів Дмитро Зеленов.

До слова, Мацєй Рибус, який виступає на Росії з 2017-го й одружений на росіянці, провів у футболці "Кадри" 66 поєдинків, грав на Євро (2012 та 2020 роки) і ЧС-2018.

Росія напала на Україну: Кривбас різко проти УПЛ за кордоном, Ахметова змушують невигідно продати головну зірку Шахтаря