УКР РУС

У Ясковича немає паспорта "ЛНР", він не зраджував Україну, - президент ПФЛ Макаров

24 березня 2016 Читать на русском

Президент Професіональної футбольної ліги України Сергій Макаров прокоментував внесення до заявки краматорського "Авангарду" Олександра Ясковича, який влітку 2015 року провів матч у складі збірної так званої "ЛНР".

- "Авангард" заявив Ясковича, який грав за збірну "ЛНР", позував з прапором "Новоросії". Як же так?

- Ми врахували все. Олександр Яскович помилився та усвідомив свою помилку.

- З ним була розмова? Як Ви зрозуміли, що він помилку усвідомив?

- Не лише розмова. Він звертався до нас з клубом, він написав листа до Комітету з етики та чесної гри ФФУ, з ним працювали слідчі СБУ, проводили опитування, перевіряли на причетність до протизаконних дій. Яскович не змінював громадянства, у нього немає паспорта "ЛНР". Він не воював, не брав до рук зброї. Він вже поніс покарання - рік без футболу. Для футболіста - це дуже тяжко. І тут потрібен індивідуальний підхід.

- А Ви не боїтеся, що люди не оцінять, фанати, наприклад?

- Потрібно пояснити фанатам, що на відміну від футболістів, які зараз їдуть з України, цей хлопець прагне повернутися на Батьківщину, яку не зраджував.

23 березня 2016 року захисник Олександр Яскович був внесений до заявки краматорського "Авангарду", що виступає в Першій лізі, на другу половину сезону-2015/16. Майже рік тому футболіст брав участь у товариському матчі між збірними так-званої "ЛНР" та невизнаної Абхазії.