УКР РУС

У Ґвардіоли неприємний вибір: або динозавр, або монстр. Анонс передостаннього туру Бундесліги

3 травня 2014 Читать на русском

У 33 турі вирішується доля багатьох, тож інтрига є майже у кожному матчі.

"Фрайбурґ" - "Шальке"
"Фрайбурґ" здобув із восьми ігор 17 очок. Такий показник під силу, виявляється, лише дортмундській "Борусії" за цей період. "Фрайбурґ" виграв чотири останні домашні гри, здобувши більше очок на домашній арені, ніж у перших 12 матчах сезону перед своїми уболівальниками. Перемога насамперед потрібна "кобальтовим", адже їм у ЛЧ-спину дихає "Байєр". Господарі ж гарантували собі прописку у Бундеслізі.

"Айнтрахт" - "Байєр"
"Фармацевти" нарешті отямились і повертають втрачені позиції. "Байєр" вперше у другому  колі не програв три гри поспіль (дві перемоги + нічия). Натомість "орли" в останніх трьох матчах вперше у новому році залишились без перемоги. Господарям вже виліт не загрожує, а "фармацевти" не проти потрапити у груповий етал Ліги чемпіонів - їм потрібна лише перемога.

"Нюрнберґ" - "Гановер"
"Нюрнберґ" вже у цьому турі може вилетіти з "вишки", тож про важливість перемоги і казати не варто. Зробити це буде важко, адже "Гановер" наостанок розігрався, здобувши в останніх трьох іграх сім очок. "Нюрнберґ" програв останніх п'ять ігор вперше за останні чотири роки. "Гановер" вже на безпечній віддалі від зони вильоту.

"Штутґарт" - "Вольфсбурґ"
"Штутґарт" не програє вже чотири матчі (дві перемоги, дві нічиї). Шваби ще не гарантували собі навіть прописки у Бундеслізі, проте з практичної точки зору, їм найбільше загрожує перехідне місце. "Вовки", натомість, у попередньому турі не скористались шансом прописатись на четвертій ЛЧ-позиції. Тож перемога потрібна обом.

"Борусія" Д - "Хофенхайм"
"Чорно-жовті" в останніх двох турах можуть займатися благодійністю, оскільки їхня друга позиція вже недосяжна для "Шальке" (віддаль сім очок). Для "Борусії" це лише четверте друге місце в історії. "Хофенхайм" як команда-прикмета багатьох голів відстоюватиме своє реноме, як і зрештою Роберт Лєвандовскі, який ще має шанси стати найкращим бомбардиром чемпіонату. Крім того, поляк прощається з уболівальниками в останній домашній грі "Борусії".

"Борусія" М - "Майнц"
"Лошаків" вибити з кваліфікації Ліги Європи можна лише на папері (шість очок з 18-м'ячевою кращою різницею). Натомість, "Майнц", який перебуває під "Борусією" ще не гарантував собі місця у кваліфікації ЛЄ, оскільки його може дістати "Ауґсбурґ".  Здобути очки "05-им" у Ґладбасі цілком реально, адже вони - четверта найкраща команда другого кола.

"Брауншвайґ" - "Ауґсбурґ"
Якщо "Гамбурґ" переможе "Баварію", а "синьо-жовті" не зуміють здобути три очка у своїй грі, то вони повертаються туди, звідки прийшли сезон тому.  "Ауґсбурґу" ще світить Ліга Європи, тож битва на полі йтиме на смерть: лігоєвропейську чи бундеслігівську.

"Гамбурґ" - "Баварія"
"Гамбурґ" - динозавр Бундесліги, адже команда перебуває у найвищих ешелонах німецького футболу з 1963 року, коли заснували Бундеслігу. Таким подвигом не може похвалитися ніхто у німецькому футболі.  Якщо "Баварія" вижене "ромбів" з Бундесліги, то саме вона стане "динозавром", адже тоді вона зможе похвалитися найтривалішим перебуванням у вищому класі (з 1965 року).  "Гамбурґ" найбільше пропустив у чемпіонаті (68 голів), то Ґвардіола з хлопцями має шанс відкупитись за ганьбу від "Реала" у ЛЧ і стати для "Гамбурґа" монстром.

"Вердер" - "Герта"
"Музиканти" виграли останні п'ять ігор проти "Герти". Проти нікого з теперішніх команд не може "Вердер" похвалитися таким переможним запливом. Обидва суперники вирішили свої долі у Бундеслізі, тож битва йтиме за престиж.