УКР РУС

У столиці "музиканти" Скрипника вміють грати. Анонс другого туру Бундесліги

21 серпня 2015 Читать на русском

Тур відкривають грізні "музиканти", а у неділю відбудеться 866-а прем'єра.

"Герта" - "Вердер"
Берлінська команда ніколи у Бундеслізі не стартували з двох перемог поспіль. Після успіху на старті у грі з "Аугсбургом" підопічні Паля Дардая мають шанс позбутися цього правила, адже "Вердер" у першій грі першості вдома зазнав ганьби. Проте підопічним Віктора Скрипника статистика обіцяє принаймні очко. "Бременські музиканти" з 1998 року не програли два матчі на старті першості. Та й суперник для "Вердера" з приємних. Лише "Баварія" в історії Бундесліги більше вишмагала "Аугсбург", ніж  бременський клуб: 35 поразок і 142 пропущені голи vs 33 поразки, 115 пропущених голів. Крім того, у чотирьох останніх іграх "Вердер" забивав у ворота "Герти" мінімум два голи.

"Хоффенхайм" - "Баварія"
Після підвищення у класі "Хоффенхайм" зіграв проти 27 команд, проте у 14 матчах з мюнхенським клубом команда із Зінсхайму не спромоглася бодай на перемогу. Цікаво, що у п'яти із цих поєдинків "Хоффенхайм" забив гол першим. Лише в одній зустрічі цих команд не було голів (у жовтні 2011 року). У семи дуелях, що відбулися у Зінсхаймі, жоден зі супеників не забив за гру більше двох голів. У форварда "Баварії" Роберта Лєвандовскі є прихована зброя. Поляк найбільше голів у Буендеслізі забив воротареві "Хоффенхайма" Оліверу Бауману (9).

"Айнтрахт" - "Аугсбург"
Обидва суперники у першому турі програли, тож бажання здобути перші очки - зрозуміле. Команда Маркуса Вайнцірля не програє "орлам" вже 5 матчів, тож привезти додому очки таки має шанси. Якщо гості не програють, то встановлять особисте досягнення. Ще проти жодної команди "Аугсбург" не програв 6 матчів поспіль. "Айнтрахт" виграв лише стартову гру в "Аусгбурга" (4:2) у листопаді 2012 року. Відтоді "орли" налітали лише на два очка із 15 можливих. Цікаво, що у всіх поєдинках "Аугсбург" забиває у ворота "Айнтрахта".

"Шальке" - "Дармштадт"
Важко повірити, але статистика свідчить про цікавий факт. "Шальке" ще ніколи у Бундеслізі не міг стартувати без пропущених голів у двох перших матчах. Після перемоги у Бремені (3:0) "кобальтові" нарешті можуть порушити традицію. Із 12 офіційних ігор з "Дармштадтом" (8 - у другій Бундеслізі, 2- у Бундеслізі та 2 - у Кубку Німеччини) "Шальке" святкував перемогу у восьми поєдинках (одна нічия і три поразки).

"Кельн" - "Вольфсбург"
Минулого тижня суперники святкували перемоги, тож тепер команди зустрінуться вперше між собою, перебуваючи у верхній третині турнірної таблиці. Обидві команди на старті першості були найефективнішими у турі: "Кельн" із 9 ударів по воротах забив два голи, а "Вольфсбургу" для стількох голів знадобилось лише 5 ударів. Зрештою, віце-чемпіонам буде сутужно, оскільки "Кельн" не програє вдома вже 10 ігор.  З іншого боку, "цапи" найбільше пропускають саме від "вовків" - у середньому 2,3 гола за гру.

"Ганновер" - "Байєр"
"Фармацевти" гостюють в улюбленого суперника останніх років. Лише у грудні 2012 року "Байєр" програв "96-им" з рахунком 2:3. У решти останніх дванадцяти дуелях "фармацевти" не програвали. У цілому "Ганновер" виграв лише 16 відсотків матчів Бундесліги у "Байєра" (5 із 32). "Ганновер" може тішитися, однак, бажанням в останніх сезонах порадувати своїх прихильників у першій домашній грі першості. Остання поразка вдома на старті була у 2007 році.

"Гамбург" - "Штутгарт"
Цікавий факт. Вперше з 2001 року на "Фолькспаркштадіоні" відбудеться гра у суботу о 19.30. Обидва суперники минулого сезону ледь врятувались, а на старті нового сезону зазнали поразок. Бажання обох унеможливити поганий старт повинно перетворити дуель у спражнє футбольне видовище. В очних протистояннях "Гамбург" якраз має найбільше перемог над "Штутгартом" (42), проте в останніх чотирьох матчах три виграли "шваби" та була одна нічия.

"Інгольштадт" - "Борусія Д"
Прем'єра відбудеться у неділю. Обидва суперники ще ніколи в історії не зустрічались в офіційній грі. Ця пара стане 866-ою в історії Бундесліги. У гості до "Інгольштадта" завітає найтитулованіший суперник. До цих пір там лише у 2008 році у Кубку Німеччини був "Гамбург". Зіпсувати свято господарям може "джміль" Мікі, який цього сезону забив вже більше голів, ніж за весь минулий сезон (7:5).

"Борусія М" - "Майнц"
Дуель єдиних команд Бундесліги, які тренують швейцарські наставники. "Лошаки" стартували з ганебної поразки, а востаннє дві поспіль невдачі на старі у них були сім років тому. Унеможливити таке повторення обіцяє той факт, що останні 9 із 10 домашніх ігор у Бундеслізі команда з Гладбаха виграла. В обох суперників, як свідчить перший тур, - проблеми в атаці. Обидвоє завдали у карному майданчику суперника лише по три удари.