УКР РУС

У "Шахтаря" повинно вистачити сил, щоб обіграти "Динамо" в Класіко, — Заваров

30 квітня 2016 Читать на русском

Радник президента ФФУ Олександр Заваров в ексклюзивному коментарі для "Футбол 24" поділився очікуваннями від українського Класіко між донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо", що відбудеться в рамках 24 туру УПЛ.

"Наші лідери повинні налаштуватися на цей матч і показати, що вони справді сьогодні є найсильнішими командами в Україні. Вболівальники підуть на таку гру, тому, думаю, позитивна футбольна атмосфера буде забезпечена.

Складно сказати, наскільки велике значення цей поєдинок матиме для "Шахтаря". Адже вже зрозуміло, що головний пріоритет "гірників" — виграти Лігу Європи. Не можу сказати, яким складом проти "Динамо" вони вийдуть, але переконаний, що всі футболісти будуть підтверджувати своє право бути частинкою такого клубу, як "Шахтар". Яким би склад не вийшов, буде прекрасна гра.

Те, що "Шахтар" грає на три фронти — не проблема. Подивіться на великі європейські клуби — вони всі виступають в такому ж графіку та виглядають абсолютно гідно. Тому, думаю, що проблем з відновленням у гравців донецького клубу не буде. Сил повинно вистачити.

Працюючи в збірній, я відвідував багато таких матчів. Можу сказати, що у Львові більшість вболіває за "Динамо". По суті, "Шахтар" буде грати на виїзді. Але обидва суперники — команди високого рівня, які вже звикли протистояти сильному опонентові на виїзді. Тому цей фактор не суттєво позначиться на грі", — зазначив Заваров.

Кияни та "гірники" зазнали кадрових втрат перед українським Класіко.

Нагадаємо, матч "Шахтар" - "Динамо" відбудеться в неділю, 1 травня, на "Арені Львів". Початок о 19:30.

Чому Мірча Луческу - у безпрограшній ситуації перед грою з "Динамо"