УКР РУС

У Росії на пам'ятнику радянським футболістам зобразили гравця Барселони – курйоз дня

2 вересня 2018 Читать на русском

У російському селі Вітязєво Краснодарського краю встановили незвичний пам'ятник. Монумент присвячений радянським футболістам, проте на ньому зображений гравець... Барселони.

Пам'ятник встановлений на честь радянських футболістів, які обіграли німецьких солдат в 1943 році. Кошти на встановлення монументу збирали родичі гравців та громада села Вітязєво у Краснодарському краї.

Гравець Стяуа поцупив у суперника записку від тренера – курйоз дня

Все б нічого, проте вже після відкриття монументу з'ясувалось, що на ньому зобразили гравця Барселони, дуже схожого на Ліонеля Мессі (або ж на Бояна Кркіча, який колись виступав за каталонців). Крім того, на пам'ятнику імена героїв матчу були переплутані і було багато орфографічних помилок. Через кілька днів камінь замінили, але зображення гравця Барселони залишилося.

"Листочок з текстом-чернеткою був у спонсора. Він вирішив, що це вже "чистовик", не вчитувався. Прийшов до виробника пам'ятника. Той теж підійшов формально, не особливо замислюючись про суть написаного. Ми зі свого боку не знімаємо з себе відповідальності, що не уточнили перед відкриттям, довелося все переробляти", – цитує одного з ініціаторів створення пам'ятника Championat.

В Лужниках, які приймали фінал ЧС-2018, знайшли снаряд часів Другої світової війни