УКР РУС

"У новому контракті немає клаусули". Агент Ярмоленка - про подробиці продовження угоди з "Динамо"

16 жовтня 2015 Читать на русском

Агент Андрія Ярмоленка Вадим Шаблій розповів "Футбол 24" про подробиці нового контракту гравця з київським клубом.

- Підписання контракту відбулося після повернення Андрія зі збірної України. Дійшли спільної згоди, домовилися за контрактом. Андрій прийняв для себе таке рішення, але він як і раніше хоче грати в топовому чемпіонаті. Я думаю, що своєю грою він доведе всім, що гідний цього, і його купить хороший клуб.

- Ще недавно Андрій заявляв, що не збирається підписувати новий контракт. Що змінилося? Коли він змінив своє рішення?

- Знаєте, час іде. Сьогодні у футболіста одне рішення, завтра - інше, післязавтра - третє. Андрій порахував, що так буде для нього краще. Чому такий довгий термін? Тому що, думаю, йому набридли трансферні чутки щопівроку, вони йому не дають зосередитися. Заслужить він своєю грою – його куплять.

- А коли Ярмоленко планує перейти? Через півроку, через рік?

- Планувати таке на півроку-рік... Буде пропозиція - будемо домовлятися.

- Чи є у нового контракту клаусула, сума відступних?

- Я не можу розголошувати подробиці, це залишиться серед тих, хто вів переговори - які суми стоять в контракті, які - ні. Суть в тому, що буде пропозиція - будемо розмовляти. Щось обговорювати зараз я не бачу сенсу.

- Не питаю про суму клаусули, але загалом у контракті вона закладена для потенційного покупця?

- Ні, не закладена.

 

- За словами Ігоря Суркіса, фінансове питання абсолютно не стояло між сторонами. Не торкаючись цифр, це було поліпшення умов з боку президента "Динамо"?

- Я вам не можу відповісти на це питання. Є президент, якщо він захоче, сам відповість, поліпшив умови чи ні. Зрозуміло, що десь щось було покращено, пішли один одному назустріч.

- Також, за словами президента київського клубу, при переговорах раніше "Шаблій повів себе коректно", на відміну від інших агентів. Як ви себе вели при переговорах, коли є три сторони: два клуби і гравець, і умови всіх потрібно врахувати?

- Були варіанти, коли клуби вели переговори, я не ліз у переговори між клубами, вони самі домовляються. Для мене головне, щоб все влаштовувало в новому клубі Андрія, а не умови між клубами, ціна трансферу. Я робив усе, щоб влаштувало Андрія.

- Це вже історія, але, можливо, розповісте, які були пропозиції влітку? Які клуби були зацікавлені в послугах Ярмоленка?

- З того, що писали, було багато, практично всі клуби і були. Я не можу зараз конкретику називати. Дійсно, це вже історія.

- Ваша фотографія на стадіоні "Евертона" - це туристична екскурсія чи все ж був факт переговорів?

- Я розмовляв з Роберто Мартінесом. Він чудова людина. Був на стадіоні, були зустрічі.

- Мартінес був зацікавлений у переході Андрія в "Евертон"?

- Звичайно. Але я не буду говорити багато на цю тему. Англійській пресі Роберто давав інтерв'ю, в якому говорив, що зацікавлений.

- Наскільки щільно зараз, після підписання нового контракту з "Динамо", ви будете займатися трансфером Андрія?

- Буду займатися, як і займався. Контракт нічого не змінює. Футболіст отримав спокій, президент "Динамо" отримав спокій - всі спокійно думають про майбутнє. Футболіст спокійно працює, грає. Дай Боже, щоб він прогресував.

- Які напрямки продовження кар'єри бачить для себе Ярмоленко - тільки Англія? Чи Андрій дивиться на якийсь інший чемпіонат?

- Пріоритет - англійська Прем'єр-ліга.

 

- Чи зберіг інтерес "Евертон"?

- Не знаю, чи зберіг інтерес "Евертон", адже лише сьогодні оголосили про продовження контракту. У "Евертоні" теж життя йде, хто знає, що буде завтра. Взагалі це хороший клуб, хороша команда, мені все дуже сподобалося.

- Яка наступна робоча поїздка вами запланована в Англію?

- Ще не знаю, буде багато різних поїздок по роботі. Якщо завтра запросять, поїду завтра.

- І на завершення незвичайне питання - про дати контракту. Обрана дата закінчення угоди дивна - 14 жовтня, зазвичай це або кінець року, або кінець сезону.

- Просто контракт на 5 календарних років. А завтра хто його знає, може, Андрій завтра контракт ще на 5 років підпише.

Олександр Гапоненко

Читайте також:

Суркіс: Почувався б неповноцінним президентом, якби не зумів переконати Ярмоленка

Ярмоленко: Міг би піти безкоштовно, але хочу, щоб клуб отримав за мене компенсацію

Офіційно: Ярмоленко підписав з "Динамо" новий контракт