УКР РУС

У Німеччині пропонують позбавити Росію права проведення ЧС-2018

23 липня 2014 Читать на русском

Німецькі політики виступили проти проведення Чемпіонату світу на території Росії.

Представник правлячої коаліції Міхаель Фукс закликав ФІФА переглянути рішення про проведення чемпіонату в Росії. ЧС-2018 могли б без проблем прийняти Німеччина, Франція та Італія, що мають достатню кількістю відповідних стадіонів, заявив Фукс. В інтерв'ю газеті Hannoversche Allgemeine Zeitung (HAZ) політик зазначив: "Країна, яка не може гарантувати навіть права транзитного прольоту літаків над своєю територією, не повинна організовувати чемпіонат".

Перенесення ЧС в іншу країну, можливо, виявиться навіть дієвіше, ніж розширення економічних санкцій, вважає заступник голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Міхаель Фукс. За його словами, торгові обмеження можуть бути неефективними, враховуючи проникність російського кордону, пише видання Handelsblatt online.

"Недостойним" господарем чемпіонату вважає і депутат німецького бундестагу від партії "зелених" Марілуіза Бек. Газеті HAZ політик заявила, що надання Росії права на проведення ЧС-2018 було спірним ще до того, як спалахнув конфлікт в Україні, оскільки Кремль протягом багатьох років обмежує громадянські права в країні.