УКР РУС

"У нас залишається 12 гравців": тренер Інгульця – про вражаючі втрати, майбутнє команди і новини від Поворознюка

16 червня 2022 Читать на русском

Наставник Інгульця Сергій Лавриненко розповів про стан справ у команді після тривалого простою.

"Наразі команда ще не зібрана. Планується збір 25-26 червня. Є футболісти, у яких контракти закінчуються. Питань багато, і в процесі їх вирішуватимемо.

У шести-семи футболістів закінчуються контракти 30 червня, зараз ведемо переговори. На сьогоднішній день у нас на контракті залишається 12 осіб, якщо я не помиляюся. Ну а щодо решти – у процесі роботи будемо ухвалювати рішення.

Клуби УПЛ готові до комбінованого проведення сезону в Україні та за кордоном – обговорюють два варіанти календаря

Усі прибудуть у розташування команди і будемо спілкуватися. Бажання зберегти футболістів є, у них начебто теж є бажання залишитись у команді, ну а там залишилася справа за малим. З українських гравців із нашої команди ніхто не вибув.

Чи будуть новачки? Так, ми ведемо переговори. Але цей процес багатогранний, має співпасти багато факторів – і бажання футболіста, і можливості президента. Переговори ведемо, сподіваюся, що, як і кожне міжсезоння, ми зможемо підписати новачків. Нехай їх буде небагато, але вони будуть якісні.

У Інгульця є легіонери, і вони, швидше за все, до нас не приїдуть, тому їхні позиції також хочемо замінити українськими футболістами. Легіонери перебувають у себе в країнах, четверо з них працевлаштовані, в оренді, ще двоє – без ігрової практики. Ми зараз не розуміємо, які УЄФА нам надасть можливості. Читаємо з преси, що знову дадуть змогу призупиняти контракти легіонерів, тільки вже не на півроку, а на рік.

Але якщо це буде офіційно, то я думаю, що жоден легіонер, не лише в нашій команді, не приїде. Якщо офіційно буде можливість призупинити контакти.

Було поставлене питання президенту про фінансування. Він сказав: "Тили надійні, все спокійно, працюємо, не переживаємо". Не знаю, як щодо підвищення чи зниження, я думаю, що ми збережемо свої зарплати, і це вже буде для нас гарною ознакою", – цитує Лавриненка FanDay.

Нагадаємо, за підсумками достроково завершеного сезону 2021/22 команда з Петрового посіла 14 місце в УПЛ.

Ярмоленко в Динамо, Рух витіснить Зорю, сильна збірна і бідні "аграрії" – що буде з українським футболом?