УКР РУС

"У Наполі подумали собі: Хто такий Шахтар? З якої він країни?" Андрій Воробей – про стартову перемогу Фонсеки у Лізі чемпіонів

14 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У розмові з "Футбол 24" знаменитий екс-форвард Шахтаря назвав головні причини перемоги "гірників" над Наполі (2:1) у 1 турі Ліги чемпіонів.

– По-перше, Шахтар вчора зіграв достатньо впевнено і правильно, – вважає Андрій Воробей. – "Гірники" розвінчали всі ті стереотипи, що Наполі – непереможний. Надійно зіграли в обороні, швидко виходили в атаку. Думаю, що Паулу Фонсека хотів зіграти саме в такий футбол. Його підопічні виконали всі свої обов’язки.

Фонсека: Шахтар фактично ідеально зіграв у захисті

По-друге, Наполі недооцінив наш клуб. На це вказує хоча б той факт, що в запасі залишився Дріс Мертенс. Італійці думали, що впівсили обіграють господарів поля. Але бачите, як вийшло – переміг саме Шахтар. Коли Саррі наприкінці матчу кинув у бій всі сили – вже було пізно. "Гірники" – молодці. Вистояли.

– Тобто, Фонсека переграв Саррі у тактичному плані?

– Саме так. Наставник Шахтаря серйозно підготувався до цього матчу. Натомість Наполі не до кінця вивчив свого суперника. Напевно, подумали собі: Хто такий Шахтар? З якої він країни? Словом, сталася недооцінка.

Дуже важливо, що "гірники" реалізували свої моменти – завдяки індивідуальній майстерності футболістів. Вся команда діяла, як один механізм. Звичайно, комусь вдавалося більше, комусь – менше. Але це вже інша справа.

– Кого б ви по-особливому виділили в складі Шахтаря?

– Найбільше мені сподобався Фред. З його поверненням у середину поля з’явилися такі креатив і відбір! Вони зі Степаненком взаємодоповнювали один одного. Тарас – гравець трохи іншого плану, більш руйнівного. А Фред – більше творець. Гра бразильця проти Наполі мене вразила.

Пятов: Я грав як Буффон? Ні, на полі був Пятов

Плюс – дуже добре зіграв Ордець. Ну а Пятов – узагалі молодчинка. Провів матч на дуже високому рівні. Половину всіх атак Шахтаря розпочинав саме він. Причому, такі хороші паси віддавав – на 50 метрів! У Шахтарі, напевно, більше немає футболістів, які можуть ювелірно виконати таку передачу.

– Від Наполі очікували більшого?

– Звичайно. Але повторюся – вони недооцінили суперника. Грали, в принципі, правильно. Але коли Шахтар забив перший гол, а потім і другий, належало перебудовуватись. Вийшов Мертенс – я здивований, чому він не грав із перших хвилин. З його виходом у нас з'явилися проблеми – дуже сильно зіграв бельгієць.

– Після вчорашнього матчу у вас побільшало віри в те, що Шахтар проб'ється у плей-офф із цієї складної групи?

– Давайте зачекаємо хоча б 2-3 тури – і тоді будемо говорити. Вийти з такої групи – надзвичайно важко. Коли поїдемо в Неаполь, це вже буде не той Наполі, який приїжджав до України. Там зіткнемося з іншими розкладами. Сподіваюся, витримаємо цю дуель. А є ж іще Ман Сіті та Фейєнорд – дуже непрості суперники. Це чудово, що Шахтар виграв перший матч, надзвичайно важливий матч. Вже є якась впевненість у своїх силах, але ще все попереду. Наполі і Манчестер – дуже сильні суперники. Ми – не фаворити.

Сторінка автора у Facebook

Шахтар – Наполі. 4 головні підсумки матчу Ліги чемпіонів