УКР РУС

"У Львові ніколи не піднімуться до рівня вболівання в Туреччині". Відеоанонс ЛЧ

5 серпня 2015 Читать на русском

"Шахтар" у рамках третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів приймає "Фенербахче".

"Шахтар" спробує з другої спроби переграти "Фенербахче". Після виїзної нічиєї 0:0 "гірники" у третьому кваліфайн-раунді Ліги чемпіонів у Львові готуються завдати поразки срібному призеру чемпіонату Туреччини. А іншого виходу у команди Луческу й немає. Поразка або ж будь-яка нічия, окрім нульової, задовольнить турків. Нулі ж на табло переведуть гру у екстра-тайм, а опісля й у серію післяматчевих пенальті, чого головному тренеру "Шахтаря" дуже б не хотілося.

"У фінальному матчі Кубка України в післяматчевій серії ми вели 3:1, і усі думали що це уже кінець. У нас залишились бити Тайсон, Ракицький та Гладкий і ніхто з них не забив. Пенальті це справа везіння. Їх можна відпрацьовувати цілий тиждень, але під час тренувань гравцям неможливо створити такі умови як під час гри", - сказав Луческу перед львівським матчем.

Додала головного болю Мірчі Луческу і повторна позитивна допінг-проба бразильця Фреда, який, утім, готується до поєдинку із "Фенербахче" разом із партнерами. Півзахисник, попри вживання забороненого препарату, не позбавлений права виступати в турнірах під егідою УЕФА та ФФУ, тож, цілком ймовірно, вийде на поле і цього разу. 

"Питанням Фреда займаються компетентні органи, які вивчають цю справу. Я ж поки що не вирішив, хто зіграє у основному складі", - відзначає наставник "Шахтаря".

Попри статус Ліги чемпіонів та приїзд команди із чималою кількістю футбольних зірок гучного ажіотажу у Львові матч між "Шахтарем" та "Фенербахче" не викликає. Квитки все ще є у продажі, і не факт, що "гірників" підтримуватиме повний стадіон.

"Як би не вболівали у Львові, тут ніколи не піднімуться до того рівня, на якому вболівають у Туреччині. Це давня культура, вихована роками. Та все ж ми постараємось не підвести тих людей, які прийдуть на "Арену Львів". І, звісно, ми чекатимемо на їхню підтримку", - висловив сподівання Луческу.

У таборі "Фенербахче" також зосереджені на думках про перемогу. Зокрема, головний тренер команди Вітор Перейра, який працює у клубі лише кілька тижнів, переконує, що йому уже вдалося донести до гравців свої ідеї.

"У цьому матчі ви побачите результат моєї роботи. Я вірю у свою команду. Хочу побачити на полі сміливий колектив, який гратиме серцем і душею. Ми попрацювали над помилками, яких припустились у першій грі і впевнені в своїх силах", - говорить португальський фахівець.

 По-особливому до матчу проти "Шахтаря" готувався Робін ван Персі - півфіналіст останнього Чемпіонату світу. Щоправда по-особливому зі знаком мінус. Голландець вийшов на відкрите тренування окремо від інших гравців і виконував лише бігові вправи.

Тож цілком імовірно, найзірковіший футболіст "Фенербахче" і у грі на "Арені Львів", що розпочнеться о 21:45, вийде на поле лише із лави для запасних.