УКР РУС

"У Луческу немає паніки": Суркіс оцінив призначення Де Дзербі тренером Шахтаря

10 червня 2021 Читать на русском

Президент Динамо Ігор Суркіс впевнений, що прихід італійця на тренерський місток "гірників" зробить "біло-синіх" на порядок сильнішими.

"Вибір Роберто Де Дзербі – це прерогатива Шахтаря, президента клубу Ріната Ахметова. Він прийняв для себе таке рішення і він з цим тренером сподівається на успіх, як і ми з нашим тренером сподіваємося на подальший успіх.

Суркіс розкрив мотиви переходу Михайличенка на роботу в УАФ

У мене немає якихось особливих відчуттів, я не вивчав Де Дзербі. Він показував хороші результати в чемпіонаті Італії і показує хороший футбол, який прищеплюється Шахтарю багато років. Шахтар буде сильнішим, ми будемо сильніші. Це природно. І якщо інші команди стануть сильнішими, то наш чемпіонат, дасть бог, поступово повернеться до такого рівня, коли ми захоплювалися нашими успіхами в єврокубках. Динамо грало у півфіналі Кубка УЄФА, Шахтар виграв цей трофей, наші команди виходили в плей-офф Ліги чемпіонів. Хочеться не локальних успіхів, а глобальних.

Вийти з групи Ліги чемпіонів – це успіх, а пройти якомога далі – це успіх з плюсом. Всі хочуть тримати кубок над головою, але ми повинні оцінювати наші реалії, рівень нашого чемпіонату, потрібно оцінювати рівень суперників в єврокубках, мріяти можна і потрібно, але це дуже важкий шлях.

Чого очікую від Шахтаря з новим наставником? Я нічого не очікую, мене не цікавить, кого Шахтар взяв тренером. Мене цікавить одне – як прогресує моя команда. Цього року ми виграли все що можна було виграти, ми потрапили безпосередньо у Лігу чемпіонів. Хотілося б, щоб у новому сезоні Динамо виступило у Лізі чемпіонів краще, ніж минулого року. Як воно буде, покаже час.

Мірча Луческу абсолютно спокійно ставиться до призначення Де Дзербі. Він професійний тренер, йому доводилося грати проти великих тренерів – Моурінью, Ліппі, у нього велика кар'єра і у нього немає жодної паніки. Характеристику Де Дзербі можна буде дати після закінчення сезону", – сказав Суркіс в інтерв'ю YouTube-каналу BurBuzz.

Де Дзербі у Шахтарі ненадовго: конкуренція з Луческу, кілька тривожних моментів і останній шанс для Коноплянки