УКР РУС

У Києві відбудеться акція "Відфутболь диктатора!" на підтримку бойкоту ЧС-2018

16 січня 2018 Читать на русском

22 січня у Києві та ще кількох містах світу заплановано проведення акції проти проведення ЧС-2018 у Росії.

22 січня 2018 року в ряді країн світу в рамках кампанії "Стоп Путін! Стоп війна!" відбудеться акція "Відфутболь диктатора!" за бойкот чемпіонату світу з футболу-2018, повідомляє Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД імені Олександра Никонорова.

Організаторами виступає Всесвітній рух патріотів України за підтримки ряду громадських об’єднань в Україні та світі.

Росія планувала використовувати допінг під час ЧС-2018, – Daily Mail

В Києві акція відбудеться 22 січня о 15:45 на Майдані Незалежності. За словами організаторів, країни-учасники Мундіалю мають відмовитися від поїздки на чемпіонат до країни, яка веде агресивну та злочинну політику щодо України та Сирії:

Також в рамках акції відбудеться народна забава "Забий Путіну гол!".

"Поїздка на чемпіонат – це загравання з кривавим диктатором, яким є Путін. В 1980 році Захід бойкотував Олімпіаду в Москві через агресію СРСР в Афганістані, те ж саме вимагається по відношенню до Росії й сьогодні.

Захід такого рівня не може відбуватися в Росії. Ця держава веде війну в Україні і Сирії, незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донбасу, здійснила десятки воєнних злочинів.

Маркевич: Якби Україна вийшла на ЧС, то потрібно було б їхати і показувати свою силу

Ця країна порушила принципи спорту, за вживання допінгу РФ навіть позбавили права брати участь в Зимових Олімпійських іграх. Світ має рішуче засудити проведення ЧС-2018 в Російській Федерації. В ідеалі – добитися його перенесення до іншої країни або відмови збірних-учасників ЧС взагалі брати в ньому участь. Ні – футболу на крові", – йдеться у заяві організаторів.