УКР РУС

У ФІФА вирішили, як розподілять кількість місць на ЧС-2026, де зіграють 48 команд

30 березня 2017 Читать на русском

Бюро ради ФІФА рекомендувало змінити квот конфедерацій, починаючи з ЧС-2026. Ці рекомендації ще мають бути затверджені на Раді ФІФА, що відбудеться 9 травня у Бахрейні.

Отож, Європа має отримати 16 прямих путівок на перший Мундіаль, в якому зіграє розширена кількість національних команд (48), Африка – 9, Азія – 8, Південна та Північна Америки – по 6, Океанія 1.

Ще одна путівка дістаєься країні-господарю. У відповідної конфедерації забирають одну квоту, яка йде до приймаючої сторони, повідомляє офіційний сайт ФІФА. Якщо турнір прийматимуть декілька країн, Рада ФІФА ухвалюватиме окреме рішення щодо кількості збірних, які автоматично потраплять на Мундіаль на правах господарів.

ЧС-2026 на 48 учасників. Яким він буде?

Ще 2 місця на Чемпіонаті світу 2026 року мають розіграти 6 збірних у плей-офф. Це будуть представники кожної конфедерації, окрім УЄФА, плюс команда з конфедерації, в яку входить країна-господар. Дві збірних будуть сіяними, згідно з рейтингом ФІФА, і потраплять відразу у своєрідний фінал, де зіграють з двома переможцями попереднього раунду. Матчі плей-офф прийматиме країна-господар Мундіалю в режимі тестового турніру.

Іспанія, Марокко та Португалія можуть подати спільну заявку на проведення ЧС-2026

, а також у Viber