УКР РУС

У ФІФА почули позицію ФФУ, що вигуки на матчі з Сербією йшли від групи маргіналів, – Запісоцький

20 грудня 2016 Читать на русском

Генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький вказав, що у ФІФА почули позицію української сторони, що вигуки дискримінаційного характеру на матчі Україна – Сербія звучали від невеликої групи людей, а чи була це провокація – буде з'ясовано правоохоронцями.

Товариські матчі
завершено
-

"Наша позиція полягала в тому, що це була невелика група людей, що цей епізод був нетривалий і абсолютно не знайшов підтримки в нормальному фанатському середовищі. Вони тільки раз це крикнули та, не знайшовши підтримки, затихли", – розповів він "Футбол 24".

Запісоцький вказав, що ФФУ, звичайно, визнала цей випадок, оскільки нелогічно заперечувати, що цього не було. "Але враховуючи, що воно не мало великого резонансу, ми просили на це зважити при визначенні остаточної міри покарання. І мені здається, нас почули. Бо і я неодноразово намагався це пояснити, і наші юристи непогано попрацювали в цьому плані", – підкреслив він.

За його словами, у своїй аргументації українська сторона припускала, що мала місце провокація, але це буде встановлено пізніше. "Оскільки там є порушені провадження, винні особи встановлені, встановлюються, і це вже процедура по лінії поліції. Ми також про це зазначали, і це теж нам в плюс. Поліція працює над цим", – сказав генсек ФФУ.

ФІФА покарала Україну за порушення у матчах проти Фінляндії та Сербії

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу