УКР РУС

"У дітей вкрали шматочок щастя" (с). "Реал Сосьєдад" - "Байєр" - 0:1. ВІДЕО

10 грудня 2013 Читать на русском

Леверкузенський "Байєр", здобувши свою першу першу виїзну перемогу в поточному сезоні Ліги чемпіонів, пройшов у плей-оф турніру, залишивши донецький "Шахтар" з Лігою Європи.

Як сказав би на цьому місці один депутат Верховної Ради, що є пристрасним шанувальником помпезних новорічних ялинок, "у дітей вкрали шматочок щастя". Ох, вже ці леверкузенські аптекарі - ну, не могли вони програти баскам?! Намучились "гірники" з ними у Донецьку, отримали повну торбу в Німеччині. Та життя триває, і "Шахтар" спробує з новими силами відігратись в новому сезоні Ліги чемпіонів. Якщо туди потрапить, в чому майже немає сумніві, однак чемпіонат України серйозно підтягнуся останнім часом, тож все може бути.

МЮ був уже там. Ситуація леверкузенців виглядала досить цікаво. Незважаючи на те, що не все залежало від "Байєра", німцям не хочеться вірити у третю поспіль домашню поразку МЮ (тим паче, що в матчах АПЛ їм банально не щастило та й судді помилялись). ЇЇ і не трапилося - "Шахтар" поступився.

"Аптекарі" зіграли, як було їм потрібно: краще за "Шахтар" у паралельній грі на "Олд Траффорд".

Про всі основні перипетії матчу читайте нижче.

"Байєр", який, до слова, жодної виїзної перемоги в цій ЛЧ ще не взяв, не може підступитися до воріт Субікараї, а "гірники" не пропускають. Відтак в режимі лайв дві нулівки залишають в турнірі наразі "Шахтар".

Ось і перший момент за басками. Швидка контра завершувалася ударом Грізманна здалек - далеко до цілі. Але підсутп був неприємним, подумав тренер гостей Хююпяя і від душі сплюнув напруження собі під ноги.  За дві хвилини німці виправляються: удар Кастро зі штрафного був чудовим, але в хрестовину

23-тя хвилина: все той же Гонсало Кастро подав ще один стандарт, а капітан гостей Сімон Рольфес головою промазав достоту з кількох метрів.

Згодом Кісслінг і Грізманн обмінялися ударами з непоганих позицій - двічі повз ближній кут. Антуан до 35-ї хвилни вже видав 4 удари вбік воріт Лєно.

Тільки-но почався другий тайм, як Омер Топрак забив такий бажаний гол для "Байєра", скориставшись метушнею у штрафному "Реала" після подачі Кастро.

Кісслінг і Кастро з інтервалом у дві хвилини мали ставити крапку, однак не вийшло - стійка після удару головою Штефана, трохи вище - в епізоді з Гонсало. Грізманн міг видряпати нічию, але з його ударом справився Бернд Лєно.

"Реал Сосьєдад" - "Байєр" - 0:1 (0:0)

Гол: Топрак, 48

"Реал Сосьєдад": 13. Субікараї, 2. Мартінес К., 3. Гонсалес М., 15. Ансотегі, 20. Анхель, 4. Елустондо, 5. Бергара, 7. Грізманн, 14. Пардо, 9. Агіррече, 11. Вела
Запасні: 26. Ройо, 28. Гастаньяга, 31. Сальдуа, 10. Прієто, 23. Рос, 8. Сеферовіч, 32. Сангаллі

"Байєр": 1. Лєно, 5. Спахіч, 21. Топрак, 26. Донаті Дж., 27. Кастро, 6. Рольфес, 8. Бендер, 10. Кан, 13. Хегелер, 7. Сон Юнг-Мін, 11. Кісслінг
Запасні: 36. Ломб, 2. Стафілідіс, 4. Волльшайд, 15. Езтуналі, 31. Кор, 23. Круз, 9. Дердійок