УКР РУС

"У Динамо виділяється Вербіч". Чому не варто вбивати Гармаша, а Феррейра поб’є рекорд Мхітаряна

12 березня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює події 23 туру УПЛ із Андрієм Полуніним – екс-хавбеком Дніпра, Карпат і збірної України, який зараз обіймає посаду директора Нафтовика-Укрнафти.

– Ворскла, третя команда чемпіонату, програла Шахтарю в одні ворота – як аутсайдер Карпати у попередньому турі. Ви очікували більшого від команди Сачка?

– Звичайно. Ворскла грала вдома. Більше того, газон був у не найкращому стані, що могло зіграти на руку господарям. Але Шахтар – це топовий європейський клуб за підбором футболістів і рівнем гри. Тому підсумковий результат – закономірний. Судячи з того, як усе відбувалося, "гірникам" не завадив поганий стан газону.

– Факундо Феррейра забив уже 19 м’ячів у чемпіонаті. Чи під силу йому побити абсолютний рекорд Мхітаряна – 25 голів?

– Так. Другий етап чемпіонату лише розпочинається, а та скорострільність, із якою Феррейра забиває, не повинна створити йому перешкод у побитті рекорду.

Динамо взяло реванш у Вереса за поразку у Львові. Кого б ви могли виділити у складі киян? Багато хто відзначає, насамперед, Беньяміна Вербіча…

– Він – дуже симпатичний гравець. Сміливо бере гру на себе, нестандартно обігрує. Додати б у завершенні атак. Вербіч мав хороші шанси у грі з Вересом, але поспішав із рішенням. Тим не менше, це – кваліфікований гравець. Принаймні у чемпіонаті України його гра помітно виділяється.

– Як ви оцінюєте рішення Хацкевича залишити Хачеріді та Гармаша поза межами заявки на цей матч?

– Я на боці головного тренера. Чому? Та тому що тренер найкраще знає ситуацію зсередини – хто готовий, а хто ні. Зокрема – психологічно. Гармаш не гратиме у матчі-відповіді проти Лаціо, тому Хацкевич відштовхувався ще й від цього – готував команду до вирішального матчу з італійцями.

– Експерт "Великого футболу" Віктор Леоненко жорстко пройшовся по хавбеку Динамо: "Я б його вбив вже у роздягальні"…

– Не потрібно нікого вбивати. Є більш цивілізовані методи. Хацкевич не дав Гармашу зіграти – от і все. А він нехай думає. Якщо команда й надалі демонструватиме хорошу гру і результати без Гармаша та Хачеріді – це вже їхні проблеми. У 60-х роках багато провідних футболістів Динамо поїхали виступати за збірну СРСР на чемпіонаті світу. За цей час встигли себе проявити такі молоді гравці як Мунтян, і забронювали за собою місце в основному складі, згодом здобули для Києва Кубок кубків. Зміна поколінь – звичний процес. Гратимуть ті, хто хоче грати, і хто досягатиме результатів відповідно до критеріїв головного тренера.

Зоря втратила очки у Маріуполі, не реалізувавши пенальті. Нульова нічия – закономірний результат?

– У першому таймі команда Вернидуба мала помітну перевагу – не реалізувала кілька моментів і, зокрема, пенальті. Якщо б Зоря забила 11-метровий, гра, можливо, пішла б іншим руслом. Після перерви вже Маріуполь перехопив ініціативу. Тому загалом – так, результат закономірний.

– Чи цікавлять вас матчі другої шістки?

– Звичайно. Мене цікавлять, насамперед, Карпати, за які я колись виступав. Дуже ними переймаюся. Бачу, що хлопці начебто стараються, але забити не можуть – дуже беззубо грають попереду. Та й в обороні є проблеми. Конкретно у матчі з Олімпіком команда зіткнулася ще й із неоднозначним суддівством. Це вплинуло на результат.

Вважаю, що Карпати не слабші від Чорноморця і Зірки. Львів'яни спроможні демонструвати більш якісний футбол. У їхньому складі виділю Карраскаля – дуже перспективний футболіст. Але от забивного форварда Карпатам бракує. А ще – фарту. Та все ж сподіваюся, що вони виберуться із цієї смуги невдач.

– Іспанський вектор розвитку клубу ви підтримуєте?

– Ні, не підтримую. В Іспанії – зовсім інший футбол у технічному плані. Там, в основному, іспанці, португальці та представники інших латиноамериканських країн. У нас же футболісти грають у більш силовому стилі. До того ж, клімат значно прохолодніший, тож представникам Півдня тут доводиться важко. Навіть на прикладі Шахтаря ми бачимо, що лише одиниці із латиноамериканських новачків команди можуть швидко адаптуватися. Потрібен час і терпіння. Вважаю, що нам потрібно виховувати своїх футболістів, які будуть адаптовані до цього футболу. Тим паче, зараз такий скрутний час, що іноземців запрошувати невигідно.

Сторінка автора у Facebook

Реванш Динамо, сила Шахтаря та розчарування від Карпат. Підсумки 23-го туру УПЛ