УКР РУС

"У Динамо точно не бідували": чемпіон Європи зізнався, що велика зарплатня зруйнувала його кар'єру

31 березня 2020 Читать на русском

Нападник Сергій Шевчук розповів про розкішні фінансові умови, які мав на зорі своєї кар'єри.

"Досі думаю, що мені завадили гроші, десь дав слабинку та почав гуляти більше, ніж можна було. Гроші – головна причина того, де я опинився зараз. Я думаю, що ця проблема була не тільки в мене. Ми отримували багато, навіть як для теперішніх часів.

"Сидів у кабінеті Суркіса переляканим і нічого не розумів": український форвард – про відмову від Спартака заради Динамо

Можу навести, до прикладу, преміальні за молодіжний Євро-2009, який ми виграли. За ту перемогу я отримав 25 тисяч доларів – мабуть, можна було квартиру в Києву тоді спокійно купити. А деякі пацани за два місяці ті гроші протринькали. Після Євро з нами й Динамо контракт перепідписало – відповідно, суми вже теж були вищими. У Динамо точно не бідували", – розповів Шевчук в інтерв'ю офіційному сайту ПФЛ.

Збірна України U-19, яка стала чемпіоном Європи-2009. Золоті хлопчики Калітвінцева – де вони зараз

Нагадаємо, вихованець Динамо так і не зміг провести жодного матчу за основу киян, подальші спроби реанімувати кар'єру також не допомогли – зараз він виступає у Другій лізі за Чайку. На золотому для України Чемпіонаті Європи U-19 Шевчук виходив у фіналі проти Англії та інших матчах. М'ячів Сергій не забивав, зате відзначився свого роду гольовим пасом на Рибалку, який вивів команду Калітвінцева у плей-офф. Після Києва в його кар'єрі були Волинь, клуби Литви, Латвії та Білорусі.

Раптова трагедія, кар'єра агента і трохи зради: як склалася доля найкращих українських футболістів на рубежі 30 років