УКР РУС

Твіттеріада. Євро лихоманить Європу

6 червня 2012 Читать на русском

Перед від'їздом до Польщі Іньєста побував на фабриці морозива, Мата і Торрес рекламували бутси, а Гулліт пригадав чемпіонський 1988-й.

"На небесах только й говорят, что о Евро" (перефразувавши героя стрічки "Достукатися до небес")

А й справді. Попри увесь негатив, пов'язаний із приготуваннями до чемпіонату Європи в нашій країні, попри увесь песимізм, яким оповите існування більшості з нас, душа прагне свята. Що вже казати про безпосередніх учасників того дійства на футбольних полях. Мата, ван дер Варт, Іньєста і десятки таких, як вони, нетерпляче переминаються з ноги на ногу. Сьогоднішня Твіттеріада - на 95 відсотків про Євро.

"В останньому товарняку перед Євро - перемога! З нетерпінням очікую на першу гру проти Італії", - пише Хуан Мата.

На фото: В ось таких бутсах гратиме збірна Іспанії

Натомість український коментатор Віктор Вацко перебував не у найкращому гуморі після поразки синьо-жовтої дружини від австрійців. "Австрия помогла нам вспомнить, что Украина - не самая великая футбольная держава. После эстонцев многие в стране взлетели высоко", - написав Віктор. І що тепер скажуть наші збірники? Для них, як відомо, "критика - це погано, відсутність критики - погано. Увага від журналістів - погано, відсутність уваги - погано"... І так далі...

На фото: Вацко-молодший демонструє "калібр" граду

"Не можу дочекатися старту Євро-2012. Сподіваюся, Голландія переможе. А ви як вважаєте?" - запитує Руд Гулліт своїх читачів. На цей меседж відгукнувся, зокрема, наш Євген Левченко. Проте його відповідь голландською автор цих рядків, даруйте, не осилив.

На фото: Іменна тачка

На фото: Та ж тачка, яку, можливо, побачать у Києві та Харкові

На фото: Ідентифікувати велета не вдалося

На фото: Як переконує Гулліт, цю світлину зроблено під час тріумфального Євро-1988

Андрес Іньєста намагався налаштуватись на позитив, про що свідчить його фото із фабрики морозива, а також безтурботний відеоролик.

На фото: Тепер ми знаємо, чим займатиметься Андрес після закінчення кар'єри!

На фото: Згадка про Кубок Іспанії

На фото: Ракеткою розмахувати - не фінти крутити

На фото: Присів перед дорогою

Жерар Піке бадьорився з усіх сил: "Офлайн до закінчення Кубка Європи. Ми готові до цього виклику. Без соцмереж - у фінал Євро". Нагадаємо, що іспанським збірникам заборонили упродовж турніру з'являтися онлайн у будь-якій із соцмереж.

А ось Давіду Вільї можна - він на чемпіонаті не гратиме:"Помилюся, якщо скажу, що буду коментувати Кубок Європи. Просто співпрацюватиму із телебаченням".

На фото: Провідав хлопців

Рафа ван дер Варт подумки вже у Харкові. "Сьогодні вирушаємо в Польщу і розпочинаємо готуватися до матчу з Данією. Чекаємо на Євро". Тільки користі з тієї підготовки, якщо перед матчем доведеться подолати чи не більшу відстань, аніж з Голландії в Польщу.

Наостанок трохи "не формату". Джоуї Бартон, який встряв у бійку в Ліверпулі, вже встиг зализати рани і відрапортувати: "Не постраждав, лише невеликий синець на потилиці. Бувало й гірше, життя триває".

Пообурювавшись рішенням Ходжсона взяти на Євро замість Кехілла ліверпульця Келлі, старий манкуніанець Ріо Фердінанд взяв курс на матч регбійного "Вігана". І навіть зробив фото з головними зірками команди.

На фото: Отаких би хлопців у центр захисту "МЮ"!

На фото: Монстри!

В якості десерту - діалог зі сторінки Максима Калініченка. Дмитро Парфьонов, знаменитий наш збірник 1990-х, надіслав Каліні ось таке фото...

...і підписав його "Старший и младший научный сотрудник". Відповідь Максима: "Тагилом попахивает, родненький".

Олег Бабій, Футбол 24