УКР РУС

Твіттеріада. "Селтік": вони читають Дена Брауна і б'ють "Барселону"

3 червня 2013 Читать на русском

"Футбол 24" дослідив твіттери футболістів, що захищають або захищали честь 44-разового чемпіона Шотландії.

Шотландський футбол переживає не найкращі часи. Практично завжди місцева першість була протистоянням двох клубів - "Селтіка" та "Рейнджерс", а зараз тартанові вболівальники позбавлені ще й цієї радості - протестанти опинилися у чистилищі, в нижчих лігах. Щодо "кельтів", то це не та велична команда 1960-х, яка брала Кубок чемпіонів, і не агресивна бригада Хенріка Ларсона, яка була за крок від Кубка УЄФА. Проте прості і працьовиті хлопці Ніла Леннона таки зуміли вчинити фурор в останньому розіграші Ліги чемпіонів, коли прибили на своєму полі саму "Барселону". Після цього Європа відкрила для себе такі імена як Форстер, Ваньяма, Коммонс, Хупер.

Розпочнемо з капітана команди Скота Брауна. Попри грізну зовнішність, він виявився дуже милим і ввічливим у спілкуванні. До Вашої уваги його відеоанкета - журналісти запитують про улюбленого тренера, марку авто тощо.

На фото: Браун пригадав, як шість років тому його у "Селтік" підписав тодішній наставник Гордон Стракан

На фото: "Милий невеличкий сюрприз від печерної людини" (Браун)

На фото: Винахідливий Браун готує барбекю, не полишаючи кордонів Глазго

Валлійський захисник Адам Метьюз після закінчення сезону рвонув у Лас-Вегас, про що лаконічно, але вичерпно повідомляє у Твіттері: "Вегас, дитинко!" У США він обов'язково поласує омарами - одним із своїх улюблених делікатесів.

Нескладно у Твіттері розшукати і легендарного шведа Хенріка Ларсона. Чотириразовий чемпіон Шотландії на перетині тисячоліть не вельми часто щось постить, але суто з поваги до неперевершеного бомбардирського таланту Хенріка підписатися на його твіттер таки варто. Ось, до слова, фото, яким Ларсон пишається - проста вболівальниця позує біля його скульптури у рідному Гельсінгборзі.

Кріс Коммонс - беззаперечний лідер "кельтів" у центрі поля. Це ерудит не тільки на полі, але й у житті. До такого висновку доходиш, коли дізнаєшся, що Коммонс полюбляє читати "запоями". "Хтось читав цю книгу? - запитує Кріс. - Я прочитав всі книги Дена Брауна, але хотів би отримати відгуки, перш ніж починати оцю".

На фото: Новий бестселер письменника у руках Коммонса

На фото: Коммонс із 36-м Кубком Шотландії, здобутим у фінальному матчі з "Хайберніаном" (3:0)

На фото: Коммонс летить з командою у Лас-Вегас. Салон літака - надзвичайно комфортабельний

На фото: "Величезна подяка асоціації фанів "Селтіка". Ціную, що визнали мене гравцем року" (Коммонс)

І ось Віктор Ваньяма - автор першого з двох голів у ворота "Барселони". Кенійський форвард, як виявилося, вболіває за дортмундську "Борусію" (принаймні, підтримував хлопців Клоппа під час фіналу ЛЧ), а також цікавиться боксом. "Один з найкращих боїв: Карл Фроч - Мікель Кесслер. Фроч переміг", - написав Ваньяма після перегляду.

На фото: Емброуз та Ваньяма

На фото: Ваньяма очима художника з народу

Фрейзер Форстер - ще один герой поєдинку з Каталонією. Довжелезний молодий голкіпер "Селтіка" поділився відеo розминки усіх голкіперів команди. Цікаве видовище - юні майстри рукавичок і сейвів, мотайте собі на вус!

На фото: Іменні рукавички Форстера

На фото: Форстер і шанувальник його сейвів

На фото: Форстер із Кубком Шотландії

Форвард Гарі Хупер не такий любитель читання, як Коммонс. І за "Борусію" він не вболіває за прикладом Ваньями. Зате грає на дозвіллі у гольф і тримає кулаки за "Ньюкасл".

На фото: "З моїм хлопчиком Фредом" (Хупер)

На фото: Поле, на якому Хупер грає у гольф

На фото: Ті ж обличчя

Достатньо цікавими є також ще два аккаунти - офіційний твіттер клубу і Celtic Wiki, де можна знайти багато всякої всячини. На клубному ресурсі, зокрема, повідомляють, що розпочалася підготовка "Селтік Парку" до нового сезону - перестеляють газон.

На фото: Матеріал про адаптацію Боббі Леннокса, бомбардира №2 в історії "Селтіка", у "Х'юстон Харрікейнс"

А ось що пропонує Celtic Wiki...

На фото: Чи був хтось із гравців "Селтіка" у Білому домі? Ось Міккі Хемілл (третій праворуч). Західне крило, 1925 рік

На фото: "Я зроблю все, щоб принести успіх цьому футбольному клубові" (Мартін О'Ніл)

21 травня 1979 року. Матч, в якому вирішилася доля чемпіонського титулу

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87