УКР РУС

Турецька преса: "Фенербахче" подав позов в УЄФА

29 липня 2015 Читать на русском

Пропонуємо Вашій увазі огляд найвідоміших турецьких спортивних видань щодо першого протистояння між "Фенербахче" та "Шахтарем" в рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Відзначимо, що турецькі сайти здебільшого фокусували свою увагу не на грі, а на інформації про позитивний допінг-тест у Фреда, який повинен, на їхню думку, стати причиною дискваліфікації "Шахтаря". Сам же ступінь інтересу до матчу був досить різним.

Зокрема провідне спортивне інтернет-видання Fanatik відзначає:

"Граючи всього четвертий тиждень новим складом, навіть з таким футболістом, як Робін ван Персі, "Фенербахче" було складно протистояти "Шахтарю", який вже 11 років грає під керівництвом Мірчі Луческу, і футболісти якого добре вивчили один одного.  

Спека і вологість у Стамбулі, а також втрати кількох провідних футболістів в останній момент перед грою, ледь не призвели до того, що в першому таймі господарі поля могли пропустити два голи від конкурентів. "Шахтар" провів неймовірні 18 хвилин матчу, і нам дуже пощастило, що Алекс Тейшейра не зумів забити. На 28-й хвилині врятував команду Волкан Демірель, а на 35-й міг забити Фернандао, однак не забив.  

У другому таймі на 68-й хвилині на поле вийшли Робін ван Персі та Рауль Мейрелеш, і вже на 72-й хвилині могли організувати гол, проте в останній момент захисник "Шахтаря" відвів загрозу. Ще один момент ван Персі змарнував на 90-й хвилині".

Отже, все вирішиться за тиждень на полі "Шахтаря". Погода буде дуже спекотною і вологою, як у Стамбулі. У "канарок" буде перевага в тому матчі".

Не обійшли увагою журналісти "Фанатіку" і тему допінгу футболіста "Шахтаря" Фреда;

"Фенербахче" після матчу подав позов до УЄФА. Причина такої ініціативи полягає в тому, що в стартовому складі "гірників" вийшов бразилець Фред, допінг-тест якого на Копа Америка дав позитивний результат. Чиновник з УЄФА перед матчем висловив свою суб'єктивну думку, що Фреду не варто брати участі в цій грі, але незважаючи на це Фред був серед 11 футболістів стартового складу та провів на полі всі 90 хвилин.

У зв'язку з цим відразу після матчу офіційний позов було передано представникам УЄФА. Цікаво, яким буде штраф, якщо і другий допінг-тест дасть позитивний результат, і чи вплине він на долю цього матчу? Також цікаво, чи буде винесено вердикт до матчу-відповіді проти "Шахтаря"?"

Ситуація навколо Фреда турбує також портал Hurriyet:

"Фенербахче" звернувся до УЄФА з проханням переглянути результат матчу з "Шахтарем", який завершився з рахунком 0:0. Минулої ночі латиноамериканські засоби масової інформації опублікували інформацію, згідно з якою перша допінг-проба півзахисника "Шахтаря" і збірної Бразилії Фреда, яку взяли на Копа Америка, дала позитивний результат.

Це було відомо ще напередодні матчу, проте тренер "Шахтаря" Мірча Луческу включив Фреда в число стартових 11 футболістів. Такі дії Луческу стали величезним сюрпризом для нашого клубу. Тому "жовто-сині" подали позов в УЄФА, щоб опротестувати результат матчу.

А тим часом друга допінг-проба Фреда ще не відкрита, але якщо і вона буде позитивною, то Фреду загрожує дискваліфікація аж до одного року.Тренер "Шахтаря" Мірча Луческу сказав, що йому неформально радили не залучати Фреда до цього матчу, але він порадився з командою, і вирішив випустити Фреда в стартовому складі".

Щодо перебігу самого протистояння, цей турецький сайт обмежився лише сухою статистикою.

Що стосується ще одного досить відомого в країні спортивного видання, Sporkolik, то вони взагалі проігнорували цей матч, як і весь старт нового сезону Ліги чемпіонів в цілому.

Нагадаємо, що вчора "Фенербахче" та "Шахтар" розійшлися мировою.