УКР РУС

Туреччина – Україна. Кваліфікаційний раунд ЧС-2018. Анонс

6 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Юрій Шутка

"Футбол 24" представляє анонс кваліфікаційного матчу на ЧС-2018, в рамках якого збірна України на виїзді зіграє проти Туреччини.

Туреччина – Україна

6 жовтня, Конья, "Конья Бююкшехір" ("Торку Арена")

Головний арбітр: Мануель Грефе (Німеччина)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Останній матч збірна України провела місяць тому в Києві проти Ісландії. Цей поєдинок став першим для нового тренерського штабу на чолі з Андрієм Шевченком, який відразу ж показав, що прагне збудувати нову збірну.

Звичайно, новоспеченим керманичам збірної відведеного часу було недостатньо, щоб виправити усі помилки та створити хороший, зіграний колектив, проте важливо, щоб українські вболівальники в матчі з турками побачили прогрес "синьо-жовтих" та якісну роботу фахівців. Запал в очах футболістів було помітно у першому ж матчі проти Ісландії, тому головне завдання Шевченка та його помічників – скерувати цю енергію у правильне русло та підібрати оптимальний склад, щоб кожний гравець почувався комфортно на своїй позиції.

Поєдинок у Коньї буде дуже важливим із турнірної точки зору. В першому турі усі команди зіграли між собою внічию, відтак перемога теоретично дозволить збірній України вийти у лідери групи I.

Кадрові втрати

У таборі збірної України дві серйозні втрати. Перед початком зборів стало відомо, що через травму не зможе допомогти хавбек "Динамо" Віктор Циганков, якого вперше викликали у збірну. Також зазнав ушкодження Ярослав Ракицький, який, швидше за все, вийшов би у стартовому складі, якби не ця прикрість. Відтак, у центрі захисту побачимо Євгена Хачеріді разом з Олександром Кучером, позаяк альтернативних варіантів практично немає.

Щодо збірної Туреччини, то в їхньому складі найбільш помітна відсутність зіркового півзахисника "Барселони" Арди Турана, в якого, м’яко кажучи, не дуже хороші стосунки із наставником національної команди. Також відзначимо відсутність через різні обставини таких виконавців як: Бурак Їлмаз, Нурі Шахін та Гекхан Гьонюл. Натомість детальніше про те, кого варто остерігатися збірній України читайте у матеріалі "Все про Туреччину: забанений одноклубник Мессі і тренер, якого досконало знає Шевченко".

Прогноз

Одним із найважчих завдань є прогноз результату зустрічі. Букмекери вважають, що більше шансів на успіх мають турки. Можливо, так і є, адже Туреччина грає вдома та не переживає таких реформ, як збірна України. Справа в тому, що "синьо-жовті" наразі й самі не знають, на що здатні насправді. Команда Андрія Шевченка – це загадка не лише для суперників, а й для українських фанатів також.

Цікаво, чи тренерський штаб експериментуватиме зі складом, чи виставить на гру кістяк із поєдинку проти Ісландії? Хоч би як, але сподіватимемось, що у будь-якому випадку гра нашої збірної принесе задоволення українцям, а Андрій Шевченко знову на власні очі побачить, як "синьо-жовті" забивають голи у ворота збірної Туреччини.

Слова

Фатіх Терім, тренер збірної Туреччини

Я добре знаю Андрія Шевченка як людину. Він був дуже технічним футболістом, впевнений, що буде створювати настільки ж технічну команду.

Мені не буде особливо прикро програти саме йому. Я потисну йому руку, в разі нашої поразки. І хоч він ще зовсім молодий тренер, нам треба бути гранично обережними.

Андрій Шевченко, тренер збірної України

У нас важка група, тому кількість перемог дуже важлива, ще раз скажу про це. Кількість рівних команд у нашій групі дуже велика, тому будь-яка команда боротиметься за перемогу і вихід. Одна перемога краща за дві нічиї.

Статистика

Команди зіграли між собою 6 матчів. 4 поєдинків завершилися перемогою турків, збірна України тріумфувала лише один раз. Ще 1 матч завершився внічию. Зазначимо, що команди офіційно зустрічалися лише двічі. Відбулося це у рамках кваліфікації на ЧС-2006 року. Тоді Україна та Туреччина по черзі обіграли одна одну.

Цікаво

Додамо, що збірники "Шахтаря" мають перевагу над іншими виконавцями збірної України. Адже кілька тижнів тому "гірники" грали на цій арені проти "Коньяспору", а, відтак, більш адаптовані до "теплого" прийому фанатів та газону.

Орієнтовні склади команд:

Туреччина: Бабаджан – Озбайраклі, Топрак, Балта, Еркін – Туфан, Топал, Мор, Чалханоглу, Шен – Тосун

Україна: Пятов – Бутко, Кучер, Хачеріді, Соболь – Степаненко, Сидорчук – Ярмоленко, Коваленко, Коноплянка – Кравець

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях