УКР РУС

Туреччина – Україна. ДеМОРалізація. Наші оцінки

7 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" оцінює дії гравців збірної України в кваліфікаційному матчі до ЧС-2018 проти Туреччини.

Україна не втримала перевагу у два голи у виїзному матчі проти збірної Туреччини. Команда Шевченка провела два різні тайми та не змогла здобути першу перемогу у кваліфікації на Чемпіонат світу-2018. До вашої уваги оцінки за матч гравцям збірної України від "Футбол 24".

Андрій Пятов – 4

Пятов не так часто по-справжньому вступав у гру, але коли йому таки доводилось це робити – він не підводив. Провини Андрія у двох пропущених голах немає, але і врятувати у цих моментах він не зміг. У цілому, воротар "Шахтаря" провів стабільний матч.

Богдан Бутко – 4

Бутко зіграв, як в останніх матчах у клубі: впевнено та з активними підключеннями до атак. Особливо у першому таймі Богдан часто високо зустрічав опонентів на фланзі, та зробив перехоплення, після якого був зароблений пенальті. Шевченко вдруге поспіль ставить його, а не Артема Федецького, на позицію правого захисника через більшу варіативність гравця "Шахтаря" в атаці. Він не безпомилково відпрацьовував в обороні, але перекривав це непоганою взаємодією з Ярмоленком на фланзі.

Олександр Кучер – 3,5

Олександр вдруге поспіль "капітанив" у збірній, але не вразив надійністю в захисті та не зміг стати лідером, який би повів команду за собою. Або, принаймні, вселив би впевненість у партнерів по захисту. Кучер не провалив поєдинок, але той же Тосун влучив у стійку саме після того, як Олександр не надто щільно зіграв з ним.

Іван Ордець – 3,5

Він дещо неочікувано склав пару Кучеру у центрі оборони, адже на цій позиції прогнозувався вихід Хачеріді. В цілому, як для дебюту в офіційному матчі, Ордець відіграв непогано. Без фатальних помилок, але і без наднадійної гри. Як і вся збірна, підсів фізично під кінець гри, але до останнього намагався діяти чітко та організовано.

Едуард Соболь – 2,5

Соболь моментами непогано підключався до атак, і навіть мав непоганий момент у другому таймі. Проте в обороні він програв Емре Мору майже все, що можна було. Найбільша небезпека від турків була саме з правого флангу. Соболь банально не встигав за більш швидким опонентом. Добре, що його помилки не стали результативними.

Тарас Степаненко – 3

Тарас непогано почав матч, в першому таймі туркам не сильно вдавалось розгулятись у центрі поля. До того ж, Степаненку вдався прекрасний передгольовий пас метрів на 50. Але потім опорник нашої збірної "поплив". Необов’язкові фоли біля власного штрафного, привезений пенальті і програна боротьба у своїй зоні – це аж ніяк не те, що ми очікували побачити від Тараса. Якщо б не участь в гольовій атаці України, оцінка була б нижчою.

Віктор Коваленко – 3

Невиразна гра у виконанні Коваленка. Віктор розчинився на полі. Якщо спочатку він ще більш-менш вдало взаємодіяв з Зінченком, то згодом, особливо по перерві, не зміг зв’язати захист та атаку. Матч, який молодий півзахисник "Шахтаря" точно не занесе собі до активу.

Олександр Зінченко – 3,5

Молодий півзахисник доволі активно відіграв свої 45 хвилин, зробив декілька важливих перехоплень у центрі поля та розганяв атаки. Проте Зінченко не так часто зустрічався з м’ячем, як йому самому того хотілося. У перерві Шевченко замінив Олександра з наміром наситити центр поля більш працьовитим Сидорчуком.

Андрій Ярмоленко – 4

Ярмоленко провів хороший матч. Особливо помітно це було на тлі не такої виразної гри лівого флангу атаки. Справа ж Ярмоленко та Бутко були значно активнішими та продуктивнішими в атаці. Лідер "Динамо" спочатку зробив розрізну передачу на Артема Кравця, який заробив пенальті. А згодом вдало зіграв у моменті з другим голом України, вигравши боротьбу та чудово асистувавши тому ж Кравцю.

Євген Коноплянка – 3

Було помітно, що Коноплянці не вистачає ігрової практики. Євген не був у звичному тонусі, хоча час від часу і намагався діяти агресивно та небезпечно. Як наслідок – заміна перед вирішальними хвилинами у грі. Важко пригадати, коли Коноплянку у такий важливий період матчу не залишали на полі. Але цього разу заміна була логічною.

Артем Кравець – 4,5

Зароблений пенальті та гол говорять самі за себе. Кравець створював напругу в захисних порядках збірної Туреччини та зумів зробити дві ключові результативні дії. Тому можна говорити, що, отримавши місце у старті, Артем сповна віддячив Шевченку за довіру. Інша справа – це ще дві чудові нагоди, які нападнику "Гранади" не вдалось реалізувати, та програна боротьба Озану Туфану, який забив перший гол турків. Але позитиву від Артема все ж було більше. Він грав агресивно та намагався знаходити свої моменти.

Заміни:

Сергій Сидорчук – 2,5

Сидорчук вийшов, аби додати впевненості команді в центрі поля. Проте цієї впевненості лише збільшилось у турків. З кожною хвилиною у другому таймі тиск на центр поля українців зростав. І Сергій – один з тих, хто не зміг цьому нічого протиставити.

Роман Зозуля – 2,5

Роману не вдалося нав’язати боротьбу попереду та чіплятися за м’яч. Кравець діяв значно агресивніше. Крім того, Роман ще й встиг заробити жовту за те, що не стримав емоцій. Зозуля давно не грав в "Бетісі". Як бачимо, відсутність хоча б мінімальної ігрової практики дала про себе знати.

Іван Петряк – без оцінки

Вийшов на останні 10-15 хвилин і майже не зустрічався з м’ячем.

Україна втратила перемогу над Туреччиною у драматичному матчі