УКР РУС

Туреччина – Уельс: анонс матчу Євро-2020

16 червня 2021 Читать на русском

В рамках 2-го туру Євро-2020 збірні Уельсу й Туреччини спробують здобути першу перемогу на турнірі. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24"

Туреччина за підсумками 1-го туру Євро-2020 завоювала статус головної ганьби. Навіть жахливий перформанс росіян у матчі проти Бельгії не так вразив, адже інакше зіграти їм було важко, а от від підопічних Шенола Гюнеша очікували прориву. Досвідчений наставник на ЧС-2002 взяв зі збірною бронзу, а у відборі до цьогорічного чемпіонату Європи він побудував дуже перспективну команду (середній вік – 25 років). Турки набирали 4 очки у поєдинках проти Франції й громили Нідерланди у кваліфікації до ЧС-2022, однак у матчі-відкритті Євро "місячні зірки" шокували.

Італія змела Туреччину в матчі-відкритті Євро-2020 – шикарний старт потужної "Скуадри Адзурри"

У зустрічі проти Італії в Римі можна було прогнозувати грамотну контратакувальну модель гостей, однак Шенол Гюнеш виставив максимально примітивний автобус. Туреччина вдесятьох сиділа на власній половині, контратакуючи лишень через рідкісні закидання в сторону Бурака Їлмаза. Втім, і в обороні команда виглядала вкрай вразливо, лише дивом не пропустивши 2-3 голи до перерви. Апеннінці надолужили втрачене в другому таймі, знищивши турків з рахунком 0:3. Після такої катастрофи вийти з третього місця буде важко, тож команді необхідно набирати мінімум чотири очки в наступних двох поєдинках.

Уельс протягом останніх двох років виглядав невиразно, тож у поєдинку проти Швейцарії очікувалась впевнена перемога "наті". Валлійці вперлися, нав'язавши супернику боротьбу по всьому полю й тримаючи зручний темп зустрічі, однак цього було замало – альпійці все одно грали краще. Особливо важко стало по перерві, коли Швейцарія почала розривати оборону "драконів". Підопічні Роба Пейджа пропустили один гол, а фантастична робота голкіпера та лайнсменів врятувала від ще кількох.

Втім, Уельсу вдалося відігратись завдяки подачі зі стандарту, яку шикарно замкнув Мур. Ба більше – острів'яни втримали нічию. Так, їм сильно пощастило, а Швейцарія виглядала на декілька порядків краще за сіреньких валлійців, однак рахунок на табло. Тепер всього однієї перемоги може бути достатньо для виходу в плей-офф.

Кадрова ситуація

У таборі обох національних команд кадрових втрат немає. Валлійці відносно непогано зіграли в рамках 4-2-3-1 проти міцної Швейцарії, тож навряд чи Роб Пейдж щось стане змінювати у ігровій моделі. На вістрі атаки, вочевидь, знову вийде Мур, та і загалом причин ламати переможний склад у "драконів" немає. Втім, про варіант із поверненням до схеми в три захисники також не варто забувати.

Збірна Туреччини точно проведе відчутну ротацію. В першу чергу, напрошується вихід Ундера, якому непогано давався матч проти Італії. Крім того, очікується поява у старті Кахведжі. В обороні ж Шенол Гюнеш повинен серйозно подумати – з одного боку, правильним здається випустити Кабака чи Айхана замість Деміраля, однак Мері при низці привозів часто рятував команду. Куди менш впевнено відпрацював Сьоюнджю. Так чи інакше, в захисті Кабак здається вкрай необхідним – він і атаки якісно підтримує, і хороший досвід в Ліверпулі має за плечима.

Орієнтовні склади на матч Туреччина – Уельс

Туреччина: Чакир – Челік, Кабак, Сьоюнджю, Мераш – Йокушлу – Ундер, Кахведжі, Туфан, Чалханоглу – Їлмаз

Уельс: Уорд – Робертс, Мефам, Родон, Девіс – Аллен, Моррелл – Бейл, Ремсі, Джеймс – Мур

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

У Баку на формальних господарів очікує шалена підтримка. 69-тисячну арену дозволили заповнити наполовину, кордон з Туреччиною близько, діаспора в Азербайджані також присутня, та і місцеві люблять турків, як братів. Підопічні Шенола Гюнеша почуватимуться, немов у Стамбулі.

Чи допоможе це футболу його підопічних? Важко сказати. Туреччина розчарувала у першому турі, але настільки жахливий футбол не притаманний цій команді – всього рік тому вона громила Нідерланди, забиваючи по три голи за тайм. У "місячних зірок" достатньо виконавців для демонстрації агресивного футболу, а відступати колективу вже нікуди.

В той же час, Уельсу занадто сильно пощастило зі Швейцарією. Команда слабко виглядала і в обороні, і в атаці, хоча загальний стиль був доволі в'язким, а на стандартах "дракони" працювали круто.

Підопічні Роберта Пейджа точно дадуть бій туркам, але команда Шенола Гюнеша значно сильніший. Принаймні, у кадровому плані. Враховуючи фактор майже рідних стін, найбільш вірогідним результатом здається перемога "місячних зірок".

Захист титулу, повернення королів Європи та реабілітація Бундестім – неочевидні фаворити Євро-2020