УКР РУС

Цітаішвілі: Відчуваю себе українцем, для мене Україна – це дім

19 червня 2022 Читать на русском

Грузинський легіонер Динамо Георгій Цітаішвілі зізнався, як ставиться до України.

"Так, я відчуваю себе українцем. У будь-якому випадку я з 11 років в Україні. Все своє усвідомлене життя тут провів. Все вивчав, став футболістом, людиною.

Легіонер Динамо допоміг Цітаішвілі влаштувати перехід у європейський клуб

Спробував все вперше, пішов у доросле життя. Все це було в Україні. Я розумію, що це мій дім. В Києві знаю кожен куточок, я Тбілісі так добре не знаю. Тут набагато більше знайомих.

Завжди відчував себе грузином, але прожиті 10 років в Україні – це багато. Тим більше у перехідний вік це багато значить. Ти вже повинен вважати себе українцем. Якщо в Китаї прожив стільки часу, то китайцем. Мене ще й прийняли як свого. З пацанами довго прожив на базі. Для мене Україна означає дім. Навіть якщо я думаю про те, де жити в майбутньому, то лише Україна, інших варіантів немає. Навіть станом на сьогодні. Скучаю за Києвом", – сказав Цітаішвілі в інтерв'ю SportArena.

Нагадаємо, Георгій на юнацькому рівні представляв Україну. Навіть став чемпіоном світу в складі команди U-20. Однак рік тому Цітаішвілі відмовився від паспорта громадянина України, щоб мати можливість грати за збірну Грузії. З квітня на правах оренди виступав за польську Віслу (7 матчів, 1 гол та 2 асисти).

Росія напала на Україну: європейське міні-турне Динамо, Луческу повернувся в Київ, неприємні новини з Луцька (LIVE)