УКР РУС

Цілком ймовірно, що "Олімпійський" прийме фінал Ліги чемпіонів-2018, - Кочетов

16 січня 2016 Читать на русском

Віце-президент ФФУ Ігор Кочетов розповів про причини заходів безпеки, які очікуються на українських стадіонах в найближчому майбутньому.

"Цілком ймовірно, що Київ отримає право на проведення фіналу Ліги чемпіонів-2018 на "Олімпійському", тому над питаннями безпеки нам треба працювати ретельніше. Хоча у нас вже є досвід проведення таких великих футбольних турнірів, коли в Україні відбувся Євро-2012, і ми в питаннях безпеки спрацювали на високому рівні. Упевнений, у нас є всі передумови і зараз повернутися один до одного обличчям, засукати рукави та на високому рівні підготуватися до 2018 року.

Тому ми провели спільне з поліцією засідання, на якому я і представник комітету безпеки представляли ФФУ, а з іншого боку був заступник начальника поліції та кілька офіцерів. Перш за все ми розглянули недопущення будь-яких протиправних дій на футбольних матчах, які нас очікують у другій частині футбольного сезону. 

Крім того, ми обговорили питання щодо взаємодії поліції з футбольними організаціями та футбольними клубами. В рамках цієї зустрічі обговорювалася присутність на стадіонах поліції, але не в чаші арени, що мені б хотілось окремо підкреслити, а на самому стадіоні. Найголовніше, щоб вони могли оперативно реагувати, а порушник розумів, що за будь-яку його неправомірну дію обов'язково піде покарання. Ми і раніше передавали в міліцію матеріали подібних порушень на матчах, але вони не завжди доводилися до логічного завершення. Зараз же ми все чітко обговорили та розуміємо, що це наша спільна мета: ми зобов'язані допомагати поліції, щоб виявляти та карати винних. Я дуже радий, що ми відпрацювали з поліцією точки дотику, які забезпечать нам взаєморозуміння в рамках дії чинних законів. Найближчим часом Євросоюзом буде підписана Конвенція з безпеки, в якій вже чітко будуть прописані всі взаємодії поліції з футбольними інституціями під час проведення футбольних матчів", - розповів Кочетов.

Нагадаємо, ФФУ та поліція домовилися про залучення правоохоронців до території стадіонів.