УКР РУС

Циганков викликаний у молодіжну збірну, – Головко про підготовку до матчу Україна – Англія

6 листопада 2017 Читать на русском

Головний тренер молодіжної збірної України Олександр Головко розповів про деталі підготовки команди до матчу відбору Євро-2019 проти Англії U-21.

Замість Артема Бєсєдіна, терміново викликаного у національну збірну України, молодіжку підсилив інший гравець Динамо, півзахисник Віктор Циганков.

Коваленко, Зінченко, Бєсєдін, Лунін та ще 20 гравців викликані до збірної України U-21 на матчі проти Англії та Шотландії

"У нас досить складна група, відразу 3-4 команди претендують на вихід у фінальну частину Євро-2019. За перше місце з Англією буде складно боротися. А в поточний момент ми більше не можемо дозволити собі втрачати очки. Нестача навіть двох пунктів може стати загрозою для команди у цьому відборі.

Зінченко працює з першою командою Манчестер Сіті, грав кубкову гру. Цього мало, але це краще, аніж не грати зовсім. Сподіваюся, 60 хвилин він зможе провести на гідному рівні. У нас є чотири дні, і ми навряд чи зможемо вплинути на функціональний стан команди. Тому на перший план виходять тактична взаємодія та грамотні заміни – цим можна нівелювати проблеми функціональної готовності гравців.

Найбільш проблемна позиція – центральний захисник, де виступають Лук’янчук та Зотько, яким не вистачає конкуренції. Також є серйозні побоювання з позицією воротаря. Є питання по Каневцеву, в якого пошкодження спини. Безрук перебуває без практики у дублі Чорноморця. Також є питання з нападниками, і воно не нове через обмежений вибір виконавців. Загалом, в юнацькому футболі відчувається дефіцит талановитих гравців.

Збірна Англії U-17 – чемпіон світу та фіналіст Євро. Збірна U-19 – чемпіон Європи, а команда U-20 – чемпіон світу. Молодіжка не програла жодної гри у цьому році. Можу сказати, що буде дуже цікаво", – цитує Олександра Головка офіційний сайт Федерації футболу України.

Нагадаємо, матч Англія – Україна відбудеться 10 листопада на "Оболонь-Арені". Проти Шотландії команда Головка зіграє 14 листопада.