УКР РУС

Циганик: Ситуація Хачеріді в "Динамо" – це проблема не тільки гравця

27 лютого 2017 Читать на русском

Ведучий програми "Про футбол" Ігор Циганик аналізує для "Футбол 24" проблеми захисника "Динамо" і збірної України Євгена Хачеріді у київському клубі.

Женю Хачеріді знаю давно. Ще з часів його виступів за "Волинь", де його, до речі, Кварцяний використовував як опорного півзахисника. Хлопець він, звичайно, непростий, але характер у нього дуже справедливий, і тому я цього хлопця буду поважати. Але мова зараз не про це. Так, ремарка невеличка…

Його шлях у "Динамо" був непростим. Сьомін не бачив Хачеріді в основі, бо в середній лінії у нього вистачало виконавців. А ось Газзаєв (до речі, коли кажуть, що Газзаєв відкрив Ярмоленка та Зозулю, а те, що він Хачеріді витягнув з дубля, мало хто пам’ятає…) відразу поставив Женю в центр захисту, і з перших матчів той став незамінним гравцем. Я дотепер впевнений, що з того часу сильнішого центрбека в "Динамо" не було… і зараз немає. Просто і Газзаєву, і Лужному, і Сьоміну, і навіть Блохіну вдавалося знаходити мотивацію для футболіста, аби він грав на високому рівні.

А тепер цієї мотивації знайти не вдається…. І це не тільки проблема самого футболіста. Шукати її треба набагато глибше. В українському футболі зараз немає гравця на цій позиції, який би краще за нього грав головою. Швидкість нікуди не ділася… А тому проблеми треба шукати в іншому. З багато років спілкування з футболістами, можу всіх запевнити, що найголовніше – це знайти підхід до них. Будь-якого талановитого футболіста можна "втопити", якщо не зрозуміти його, і так само "витягнути", якщо він повірить у твої ідеї.

З того часу, як у нас з’явилося "легіонерство", ставлення до іноземців у нас таке, що не вони повинні виборювати місце в складі, а навпаки – наші футболісти мають довести, що вони сильніші. А так не має бути… А тепер про ремарку, яка була на початку… Люди, у яких посилене відчуття справедливості, дуже гостро відчувають упередженість, і не тільки щодо себе. Вони здатні адекватно оцінити будь-яку ситуацію, і найголовніше – не будуть це терпіти у собі. Вони критичні не тільки до когось, а й до себе в першу чергу.

Інтерв’ю Хачеріді завжди наповненні та цікаві, і, можливо, не всім подобаються. Але він говорить завжди те, що відчуває… І не його проблема, що дехто сприймає це болісно. Тому, суть проблеми Хачеріді в "Динамо", я думаю, зараз пов’язана більше з цим, аніж якимись ігровими аспектами. Бо в тій ситуації, в які зараз перебуває український футбол, гравці калібру Хачеріді, просто фізично не можуть бути не витребуваними. Дуже сподіваюся, що ця ситуація матиме щасливий кінець. Від цього виграють всі…

Нагадаємо, днями з'явилась інформація, що Хачеріді оштрафували в "Динамо" на солідну суму. Утім це не офіційе повідомлення. Наставник київського клубу Сергій Ребров прокоментував відсутність Хачеріді у складі по-своєму.

Гецко: Хачеріді, таке враження, іноді сплавляв "Динамо"