УКР РУС

Понад 2 тисячі фанів Реала відмовились від своїх квитків на фінал Ліги чемпіонів у Києві, прості українці рятують реноме країни

20 травня 2018 Читать на русском

Вболівальники Реала не знаходять доступних варіантів для приїзду та проживання у столиці України на фінал ЛЧ-2018 проти Ліверпуля.

Спершу заявки на квитки подали 24 тисяч фанів мадридського клубу. Ще б пак, побачити наживо 3-й поспіль чемпіонський фінал мріється кожному "вершковому". Однак подальші транспортні та матеріальні проблеми, пов'язані з незручним маршрутом і космічним стрибком цін на київське житло в період чоловічого фіналу, призвели до зворотньої ситуації. Свої квитки повернули понад 2200 фанатів Мадрида, інформує AS.

"Фінал Ліги чемпіонів у Києві перетворився на кошмар" – фанати і навіть зірки Реала здають свої квитки, і це унікальна ситуація

Враховуючи, що до матчу Реал – Ліверпуль залишається менше тижня і ситуацію ускладнює відсутність місць на перельоти хоча б середнього цінового класу, іспанський клуб може не використати усю квоту квитків, надану йому УЄФА.

Щось схоже трапилось з Атлетіко, який не зміг реалізувати 1300 своїх перепусток на фінал Ліги Європи у французькому Ліоні. Щоправда там причини були інші: стримані фанати "матрацників" побоювались хардкорних хуліганів з Марселя, та й матч відбувався посеред робочого тижня, а не в суботу, як зараз.

"Мешканці Києва мобілізуються з метою допомогти фанатам Реала та Ліверпуля"

Під таким заголовком мадридське видання AS описує ситуацію, в якій прості українці започаткували ініціативу "прийми футбольного вболівальника безкоштовно у себе".

Реал – Ліверпуль: київський бар стане безкоштовним хостелом для вболівальників

Аби в іноземців не складалось негативне враження про Україну як місце, де на них хочуть тільки нахабно нажитись, кияни створили спеціальну сторінку у Фейсбук Kyiv FREE couch for football fans 26/05/18. За декілька днів кількість учасників збільшилась на тисячу і тепер становить 7140. За неповний день неділі з'явилось 110 нових дописів.

Ті, в кого завалявся вільний безкоштовний диванчик, пишуть відповідну пропозицію. Наприклад, є спальне місце для 2-х двох людей, бажано вболівальників Реала (або Ліверпуля, якщо це важливо). Коли хтось відгукнеться, у своїй пропозицію потрібно розмістити інформацію з позначкою зайнято. Деталі обговорюються у приватних повідомленнях.