УКР РУС

Центральний матч без головних тренерів. УПЛ. 12 тур. Анонс матчів суботи

20 жовтня 2012 Читать на русском

У суботу в рамках 12-го туру УПЛ на нас чекає три матчі, проте завершуватиме цей день гра, яка повинна стати справжньою окрасою туру. Власне, її ми відкладемо на десерт і у нашому анонсі. А спочатку поговоримо про такі матчі.

“Зоря” - “Дніпро”

20.10.2012. 17:00. Луганськ, стадіон “Авангард”. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Непогана статистика для “Зорі” - за останні чотири сезони “Дніпро” жодного разу не зміг перемогти луганчан двічі поспіль. А зважаючи на те, що березнева (тобто остання) зустріч цих команд завершилася на користь підопічних Хуанде Рамоса, то Фортуна у цьому матчі повинна була б за традицією бути прихильною саме до господарів.

В останньому матчі “Зоря”, за невиразної гри, все ж таки зуміла здолати “Карпати” і тим самим значно покращити своє турнірне становище. Тільки от тепер у підопічних Вернидуба суперники значно серйозніші - у цьому турі “Дніпро”, а в наступному - “Металіст”.

Та й кадрові втрати у луганчан неабиякі - Ілля Галюза є справжнім лідером команди і його дискваліфікація ніяк не на руку “Зорі”. Тільки от і багато гравців “Дніпра” повернулися зі своїх збірних і в тому, що вони будуть більше виснажені за опонентів, сумніватися не доводиться.

Але попри все вищенаписане очевидним фаворитом цього поєдинку є саме команда з берегів Дніпра, адже у попередньому турі підопічні Хуанде Рамоса впевнено здолали київське “Динамо”, тож і у протистоянні із набагато слабшим суперником у них виникнути проблем не повинно.

Дискваліфіковані: Галюза - Зозуля

“Волинь” - “Металург” (Д)

20.10.2012. 17:30. Луцьк, стадіон “Авангард”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Протистояння цих команд узагалі дещо дивні - виграють зазвичай гості. Гірше “Волині” - всі останні п'ять матчів із МетаДоном лучани вдома програли.

До того ж, Юрію Максимову вдалося наставити команду на вірний шлях - 17 очок за останні вісім зустрічей яскраво про це свідчать. А от “Волинь” Дем'яненка після перемоги над “Металістом” неабияк лихоманить - то перемога, то нічия, то поразка. Добре хоча б що у звітному турі у Суботіча закінчилася дискваліфікація, адже як не крути, гравця , який здатен його замінити, у “Волині” поки що немає.

Та все ж таки у турнірній таблиці команди розділяє лише два пункти і “Волинь”, поза всяким сумнівом, зробить все можливе, аби скористатися шансом завдяки домашній перемозі обійти конкурента у турнірній таблиці.

Дискваліфікований: Ізворану (“Волинь”)

“Динамо” - Металіст”

20.10.2012. 19:30. Київ, стадіон “Олімпійський”. Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Команди гратимуть без тренерів. Маркевич дискваліфікований, а Блохіну лікарі заборонили тренувати до 1-го листопада. Хоча Олег Володимирович і так керує процесом тренування через телефон.

Але тренери - тренерами, а футболісти нікуди не дінуться. У суботу ввечері вони вийдуть на поле і почнуть з'ясовувати між собою сильнішого. Тим паче, що харків'яни вже ось уже декілька років намагаються поборотися за місце у Лізі чемпіонів і ніяк не можуть потіснити з лідируючої двійки “Шахтар”, або ж те саме “Динамо”.

Команди підійдуть до цього поєдинку із думкою про матчі єврокубків - на “Динамо” чекає “”Порту”, а на “Металіст” - “Русенборг”. Настрій у гравців також не найкращий - у попередньому турі кияни за всіма пунктами поступилися “Дніпру” а харків'яни за останні два тури спромоглися лише на одну нічию. Та й поразка національної команди натхнення “збірникам” команд явно не додала.

Словом, спробуємо перед звітним матчем надати командам рівні шанси, хоча статистика явно не на користь підопічних Маркевича - з 32 матчів із “Динамо” харків'яни здобули лише три перемоги і п'ять разів зіграли внічию.

Травмовані: Бетао, Алмейда, Сілва — Соса

Дискваліфікований: Бланко (“Металіст”)

Підготував Андрій Думич