УКР РУС

"Це велика ганьба для нашого футболу. Гравця дискримінують за герб його країни". Як іспанці реагують на скандал навколо Зозулі

3 лютого 2017 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

"Футбол 24" дослідив настрої та думки іспанських уболівальників щодо скандального переходу Романа Зозулі в "Райо Вальєкано" на основі коментарів читачів видання Marca.

Відзначимо, що з переглянутих нами майже 400 коментарів щодо зірваного ультрас трансферу Зозулі в "Райо", гігантська частина з них становить осудження радикалів мадридського клубу.

"Те, що вони роблять з хлопцем – ганьба. Ніхто не заслуговує на таке, тим більше, коли ця людина прийшла, щоб захищати честь твоєї футболки. Ганьба".

"Бажаю, щоб прийшов момент і "Райо" зник. Відтепер я спостерігатиму за ними, матч за матчем, рік у рік".

"Бідолашний "чувак". Його дискримінують за використання гербу своєї країни".

"Мати рідна, які ж вони всезнайки... Ультрас "Райо", якщо їх можна так назвати, знають про усі фракції та угрупування в Україні. Це ганьба, що ця група неписемних нав'язує свою думку керівництву клубу щодо трансферів".

"На "Райо" повинні накласти санкції, а "Бетісу" відшкодувати збитки".

"Ми повинні дізнатися ім'я журналіста, який одно разу звідкись взяв цю інформацію про Зозулю, тому що нинішня ситуація – результат його поганої роботи. Журналіст повинен публічно вибачитися перед Романом".

"Те, що вони зробили з гравцем, неможливо описати. Через 4-х радикалів він не зможе грати до кінця сезону. Неймовірно, але факт".

"Це дуже печальний момент для нашого футболу. Це серйозніше, ніж робота суддів. Дискримінація працівника за його особисті ідеї... На місці Зозулі я б подав до суду на них".

"Дай Бог, і "Райо" зникне, тому що це покидьки. Тримайся, Зозуля, ти досі залишаєшся гравцем клубу з Прімери, а вони скоро опустяться в Сегунду Б".

"Я лише бачив цього гравця у футболці з гербом своєї країни. І він завжди говорив, що підтримує армію України у війні проти російського загарбника, який хоче забрати собі хороший шмат його країни. Будь-яка нормальна людина у цій ситуації робитиме як Зозуля".

"Я думаю, що якби на місці Зозулі був Мессі, то "bukaneros" було б байдуже на його політичні погляди". При цьому, вважаю, що цей гравець міг би допомогти "Райо".

Нагадаємо, Роман Зозуля перейшов у "Райо Вальєкано" в останні години трансферного вікна. Однак через неадекватні дії фанатів-радикалів українець повернувся у Севілью вже в день підписання контракту. Севільський "Бетіс" роз'яснив ситуацію з трансфером Зозулі та повністю підтримав українця у своєму офіційному повідомленні. Агент Зозулі розповів, що буде далі з гравцем збірної України. Фанати "Райо Вальєкано" виступили також проти української армії з ярликами російської пропаганди про "нацистів". Відомий блогер закликав владу України вписатись за Зозулю.