УКР РУС

“Це був один з тих диявольських метеоритів, завдяки яким у "Дніпрі" його порівнювали з Роналду". Як іспанські ЗМІ божеволіють від голу Коноплянки

14 березня 2016 Читать на русском

Мессі, Кріштіану? А от і ні. Топ-темою іспанських ЗМІ у 29 турі Прімери став хавбек “Севільї” Євген Коноплянка.

Marca, AS, Mundo Deportivo, SPORT…Усі провідні іспанські видання із захопленням описували неймовірний гол українського вінгера у ворота “Вільяреала”. Найчастіше дальній постріл Коноплянки характеризували такими словами, як “метеорит”, “ракета”, “витвір мистецтва”, “удар генія”.

AS: Коноплянка нагадав Роналду

Мадридське видання не побоялось порівняти удар українця із найкращими пострілами нападника “Реала” Кріштіану Роналду та відзначило, що Коноплянка нарешті подав ознаки життя.

“Коноплянка, який після матчу проти “Реала” не давав про себе жодних новин, або лише погані новини, нарешті розквітнув. Спочатку він організував атаку, коли Віктор Руїс зрізав м’яч у власні ворота, а згодом переламав гру ударом гравця світового класу. Це був один з тих диявольських метеоритів, завдяки яким у “Дніпрі” його порівнювали навіть з Роналду. Ця ракета дозволяє “Севільї” й надалі дивитись у напрямку Ліги чемпіонів”, - відзначає AS.

Marca: Коноплянка забив гол туру

“Вільяреал” йшов на перерву за рахунку 1:2 і майже мав у кишені білет у Лігу чемпіонів. Однак, у другому таймі “Севілья” не без фортуни продемонструвала неймовірну реакцію і вирвала перемогу. Коноплянка максимально посприяв автоголу Руїса, а завершив свій великий матч справжнім витвором мистецтва. Голасо з 30 метрів, який у захоплені підняв глядачів зі своїх місць та нагадав їм слова з гімну “Севільї”: “тому я сьогодні прийшов, щоб побачити тебе”. Ракета, гол туру”, - пише Marca.

Mundo Deportivo: Геніальний Коноплянка

У Барселоні, де звикли, що футбольне диво здебільшого асоціюється із Мессі, також віддали данину суперголу гравця збірної України.

“Головною дійовою особою матчу “Севілья” – “Вільяреал” став Євген Коноплянка, який прийняв виклик гри в основному складі та відзначився дивовижним пострілом. Від активних дій українського хавбека і Тремулінаса в Гаспара та Рукавіни запаморочилось у голові. За рахунку 2:2 гра була відкритою, але “рохібланкос” були ближчими до голу. І він прийшов. Прийшов після геніального удару Коноплянки з дальньої дистанції, за яким незворушно спостерігав Ареола. Свій феєричний матч українець змушений був завершити через м’язову травму”, - зазначає MD.

SPORT: Коноплянка – герой “Севільї”

“Підопічні Емері здолали “Вільяреал” та наблизилися до четвертого місця. “Жовта субмарина” отримала суттєву перевагу завдяки дублю Бакамбу, однак голасо Коноплянки перевернув гру. Він став героєм “Севільї”, відзначившись пострілом з дальньої дистанції та заскочивши зненацька одного з найкращих у складі “Вільяреала” – Ареолу”, - йдеться у звіті SPORT.es.

Володимир Лесько, Футбол 24