УКР РУС

Це – дно. Перші підсумки матчу "Динамо" – "Бенфіка"

20 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" – про матч 3 туру Ліги чемпіонів, після якого "Динамо" залишилося у прикрій самотності останнього місця групи В.

Знову перекроєний склад

Перед матчем Сергій Ребров вкотре зіткнувся із кадровими проблемами. У Гармаша кепсько зі здоров’ям і він проходитиме медогляд у Барселоні. Буяльський тільки-но відновився і випускати його з перших хвилин було ризиком. Ну а Рибалка залишився в запасі, схоже, через виховні мотиви.

Тож проти "Бенфіки" вийшли люди із мінімумом досвіду гри в ЛЧ. Для Федорчука це був дебют, для Корзуна – перший вихід у старті. Перед тим він зіграв 76 хвилин у двох матчах проти "Наполі" і "Бешикташа". Вперше у євросезоні вийшов Даніло Сілва. Жоден із цього тріо не вразив, а дехто виглядав випадковим "пасажиром".

Провальний Антунеш

Лівий фулбек "Динамо" привіз дуже швидкий гол у свої ворота, заробивши для суперника пенальті. Потім намагався реабілітуватись, проте попереду від нього не було жодної користі + португалець далеко не завжди встигав повертатися в оборону. Другий гол "Бенфіки" –теж мимовільне сприяння Віторіну, який лише спостерігав, як повз нього прокочується м’яч, що через дві-три секунди опинився у воротах Рудька.

Відсутність забивного форварда

Напару з імпотентним центром поля "Динамо", яке не в змозі забезпечити єдиного форварда команди Мораєса зручними пасами, погано зіграв і сам Жуніор. Запам’яталися близько 4 моментів із його участю, які щоразу приводили до глибокого розчарування усіх, хто вболівав за "Динамо". Апогею беззубість нападника сягнула у розпал другого тайму, коли він не реалізував вихід сам на сам із голкіпером "Бенфіки".

Стандарти – мінус

"Бенфіка" дуже грамотно оборонялася. І навіть коли виникали міні-пожежі у її штрафному майданчику, намагалася виходити з оборони через пас, а не банальний винос м’яча. Також португальці практично не фолили поблизу свого карного. Єдина надія "Динамо" в плані стандартів покладалася на кутові. Але й подачі від прапорця не принесли господарям поля жодних дивідендів. Абсолютно.

Без характеру

За винятком кінцівки матчу, "Динамо" виглядало абсолютно безхарактерною командою, де кожен грає за себе. А декому навіть і за себе битись немає чи то сил, чи бажання. Ні майстерності, ні злості, ні характеру. Тож тут безліч запитань до Сергія Реброва. Він програв битву своєму візаві і тактично, і мотиваційно.

Без фарту

Навіть за таких умов, коли команда розвалювалась на ходу, "Динамо" могло врятувати гру. Ми вже згадували момент Мораєса, коли він виходив сам на сам. А був ще момент Ярмоленка, який замикав подачу на дальній стійці. Міг забивати Сидорчук, який добивав м’яч у напівпорожні ворота. Кажуть, щастить сильнішому. "Бенфіка" справді була сильнішою.

Без глядачів

На "Бенфіку" прийшло значно менше, ніж півстадіону. Хоча так казати не зовсім правильно. Менше, ніж півстадіону, прийшло на "Динамо". Відвідуваність в наших реаліях завжди відображала рівень гри команди, якщо, звичайно, у гості приїхала не "Барселона". "Динамо" в цьому сезоні не втомлюється розчаровувати. Команда Реброва опустилася на самісіньке дно групи В і тепер має досить туманні перспективи на вихід у плей-офф. Нижче падати – вже нікуди.

Сторінка автора у Facebook

"Динамо" поступилось "Бенфіці"