УКР РУС

Труднощі для чемпіона, Ессенське дербі. Анонс 15 туру Бундесліги

5 грудня 2015 Читать на русском

“Футбол 24” анонсує 15 тур Бундесліги. Зустріч двох українців у Штутгарті, головне протистояння сезону у Вольфсбурзі та змагання за Лігу чемпіонів у столиці.

5 грудня, субота, 16:30

“Кельн” - “Аугсбург”

Підопічні Петра Штоґера не програють уже чотири матчі підряд, в яких пропустили всього один гол. “Аугсбург” в свою чергу, якщо не зважати на поразку від іспанського “Атлетіка” в Лізі Європи, програвав ще місяць тому. При чому баварці теж зуміли в останніх матчах втримати власні ворота на замку. Враховуючи положення команд в турнірній таблиці, логічно очікувати в цьому матчі безгольової нічиєї. Тим паче, що з саме таким результатом “цапи” закінчили три з чотирьох останніх матчів у Бундеслізі.

Травмовані: Вернер, Паркер, Хон ЧжонХо (всі – “Аугсбург”)

5 грудня, субота, 16:30

“Борусія” М - “Баварія”

А це уже цікавіший виклик для бравої команди Гвардіоли, котра в цьому сезоні те і робить, що встановлює різні командні та особисті рекорди, не відчуваючи конкуренції у внутрішній першості. В минулому чемпіонаті “жеребці” не програли мюнхенцям жодного матчу – один раз перемогли та раз зіграли внічию. Більше того, саме від менхенгладбахців “Баварія” пропустила найбільше голів на виїзді – 76. Також лише в Бремені баварці програли більше матчів (19), ніж у Менхенгладбаху (18). Нагадаємо також, що “Борусія” на чолі з Андре Шубертом ще не програвала.

Травмовані: Херрманн, Хан, Траоре, Домінгес, Штранцль, Шульц – Роббен, Рібері, Гьотце, Дуглас Коста, Алькантара, Алаба, Бернат, Гаудіно, Грін, Курт

5 грудня, субота, 16:30

“Інгольштадт” - “Хоффенхайм”

Команди в своїй історії зустрічались тричі – два рази в Регіональній лізі і раз в Кубку Німеччини. В підсумку “Інгольштадт” не виграв жодного з поєдинків (1 нічия, 2 поразки). Цього разу “шанцер” мають хороший шанс поквитатись -  “Хоффенхайм” проводить поки найгірший свій сезон у Бундеслізі (9 очок після 14-ти матчів). Втім, і команда Ральфа Хасенхюттля вже не схожа на саму себе на старті сезону. Для порівняння: в останніх шести матчах “Інгольштадт” здобув всього 5 очок, тоді як за попередніх вісім поєдинків назбирав аж 14 балів. Схоже, новачок чемпіонату потрохи “здувається”.

Травмовані: Хартманн (“Інгольштадт”)

5 грудня, субота, 16:30

“Гамбург” - “Майнц”

А от “Гамбург”, навпаки, тільки набирає і проводить поки свій найкращий сезон з часів чемпіонату 2010/11, який тоді закінчили на восьмій сходинці. Тим не менш, в останніх п’яти домашніх матчах “динозаври” перемогли лише один раз. “Карнавальники” в останніх чотирьох поєдинках в чемпіонаті не програють, що дозволило їм підійнятись з 13-ї позиції на 9-ту і тепер на одне очко відстають від суперника по звітному туру. Проте на користь “Гамбурга” говорить один, але дуже вагомий  факт – на своєму полі “червоноштанники” зуміли перемогти потужну “Борусію” із Дортмунда.

Травмовані: Ласогга, Екдаль, Діас, Качар, Спахіч, Дікмайєр, Адлер - Фрай, Сото, Серену

Дискваліфіковані: Латца (“Майнц”)

5 грудня, субота, 16:30

“Герта” - “Байєр”

“Герта” знаходиться вище “Байєра” в турнірній таблиці – це те явище, яке перед початком цього сезону могли передбачити лише нащадки восьминога Пауля. Зараз берлінці проводять свій найкращий старт в Бундеслізі з часів сезону 2008/09, за підсумками якого команда посіла четверте місце. Однак, “аптекарі” на це не повинні зважати, якщо хочуть пошвидше повернутись на звичне для них місце в чільній четвірці ліги. Це може статись вже після цього уїк-енду, якщо леверкузенці переможуть, а менхенгладбахська “Борусія” свій матч, відповідно, програє.

Травмовані: Шибер, Аллагі, Крафт, Пекарік, Штарк - Арангіс, Бендер, Єдвай

Дискваліфіковані: С. Лангкамп (“Герта”)

6 грудня, неділя, 19:30

“Вольфсбург” – “Борусія” Д

Головний матч туру, а при відсутності інтриги в боротьбі за чемпіонство, це ще й головне протистояння сезону. Поки що боротьба за другу сходинку виглядає дещо притягнутою за вуха – між “шершнями” і “вовками” сім очок різниці. Втім, різниця ця вже після даного туру може скоротитись до чотирьох балів, які, як показує цей сезон, цілком реально відіграти. Фундамент для такого розвитку подій підопічні Хекінга мають доволі міцний. “Вольфсбург” не програє вдома вже 29 матчів чемпіонату – це є клубним рекордом і поточно найкращою серією серед команд топ-5 європейських ліг.

Травмовані: Штольце, Завада - Шахін, Дурм

Дискваліфіковані: Данте (“Вольфсбург”)

6 грудня, неділя, 16:30

“Штутгарт” – “Вердер”

Дещо несподівано даний матч може стати протистоянням двох українців – Віктора Скрипника та Бориса Тащі. Колишній гравець “Чорноморця” деб’ютував за головну команду “швабів” минулого туру, вийшовши на останні дев’ять хвилин матчу з дортмундською “Борусією”. Враховуючи цей факт, можна припустити, що тимчасовий очільник “Штутгарта” Юрґен Крамни може знову випустити на поле українця, з яким знайомий по роботі з молодіжкою “червоно-білих”. До речі, Крамни і Скрипник проходили одинакові тренерські курси в 2007 році. От і побачимо, хто прогулював заняття?

Травмовані: Харнік, Гінчек, Кляйн, Ленгерак - Юханнссон, У. Гарсія, Вольф, Їлдирим, Айчічек

6 грудня, неділя, 18:30

“Айнтрахт” – “Дармштадт”

Закриватиме 15 тур Ессенське дербі у Франкфурт-на-Майні - перше за останні 33 роки. Також вперше “Дармштадт” підходить до цього протистояння, перебуваючи вище “Айнтрахта” в турнірці. Команди посідають 14-15 місця і розділяє їх лиш одне очко. Справи в обох ідуть поки так собі: господарі виграли тільки один матч з останніх десяти в чемпіонаті, а в гостей за цей же період назбиралось в два рази більше. Втім, незважаючи навіть на погану форму обох команд, матч вартий уваги тільки через те, що дане дербі є рідкісним поки явищем в німецькому футболі.

Травмовані: Кастайнос, Флум, Кіттель, А. Бамба, Бунякі - Івана, Казімі, Фольк

Дискваліфіковані: Майєр - Гаріч

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”