УКР РУС

Тріденте відповідає на критику спектаклем, у Мадриді не обійшлося без "сучих синів". Підсумки 18 туру Прімери

13 січня 2015 Читать на русском

Повернення старої доброї "Барси", чергова перемога "Реала" та осічка "Валенсія". Про це та не тільки - у наших традиційних підсумках.

Схоже, шквал крити, якому піддалась "Барселона" після поразки у Сан-Себастьяні, пішов команді лише на користь. Матч проти "Атлетіко" міг стати для Луїса Енріке останнім на посту наставника "блаугранас", принаймні так стверджувала каталонська преса, однак "Лучо" врятувала людина, від якої очікувати цього слід було найменше. Лео Мессі відповів на поливання брудом за, нібито, прагнення до абсолютної влади у "більше ніж клубі" фантастичною грою, спростувавши чутки про своє бажання замінити Енріке іншим наставником. Так, можливо у аргентинця та астурійця не ідеальні стосунки, але якби Мессі і хотів відставки "Лучо", то навряд чи так бився б на полі, організувавши три м'ячі у ворота "матрацників". 

Після успішної гри тріденте проти "Ельче" у Кубку Короля багато хто сумнівався, що зірковій атаці "Барси" вдасться так само діяти і з суперником рівня чемпіона Іспанії. Однак, Мессі, Неймар та Суарес знову проявили бездоганну взаємодію, взаємодією без егоїзму, думаючи насамперед про команду. Як наслідок оборона Сімеоне, яка є еталоном у сучасному футболі, раз-за-разом провалювалася, і гості повинні радіти, що не пропустили більше, ніж три м'ячі. Загалом же склалось враження, що чемпіон, який до цього не програв "Барсі" протягом шести матчів поспіль, просто виявився не готовим до швидкостей, запропонованих каталонцями. Відтак, мадридці зазнають болючої поразки, яка може негативно вплинути на них в плані боротьби за титул насамперед психологічно. Підопічні ж Енірке отримали серйозний емоційний заряд і, схоже, готові потягатися з "Реалом".

Останній після поразок від "Валенсії" та "Атлетіко" не відчув проблем з "Еспаньйолом" на "Бернабеу", здобувши свою першу перемогу у 2015-му. Цього разу не зумів відзначитися майбутній володар "Золотого м'яча" Кріштіану Роналду, який втім проявив себе у ролі асистента, вдало підігравши Хамесу. Однак найбільше португалець запам'ятався не цим епізодом, а міні-конфліктом з Бейлом, який, вийшовши віч-на-віч з Касільєю, не влучив у ворота, хоча при бажанні міг переадресувати шкіряного на Кріштіану. Після цього Роналду під впливом емоцій декілька разів назвав валлійця "сучим сином". Вже по завершенні матчу КР7 запевнив, що з Гаретом у нього чудові стосунки і жодних конфронтацій бути не може. 

Найбільшої ж похвали за зустріч із "папугами" удостоївся улюбленець мадридської публіки Іско, якому "Бернабеу" не втомлювався аплодувати за кожну вдалу дію. Що ж, Анчелотті незабаром доведеться робити серйозний вибір, адже після повернення у стрій Модріча, місце на полі знайдеться лише одному.

Все більших обертів набирає боротьба за четверте лігочемпіонівське місце. У очному протистоянні на "Росаледі" "Малага" та "Вільяреал" переможця не визначили, давши шанс "Севільї" та "Валенсії" піти у відрив. Втім, "кажани" таким подарунком не скористалися. Команда Санту після феєричної перемоги над "Реалом", дозволила "Сельті" перервати жалюгідну серію поразок, яка налічувала шість матчів. Гості, схоже, віддали усі свої сили на битву з Мадридом і в Галісії виглядали виснаженими емоційно. Відтак, валенсійці пропустили вперед "Севілью", яка у андалузькому дербі впевнено здолала "Альмерію". Додамо, що підопічні Емері мають на одну гру менше від своїх конкурентів, з "Реалом" "рохіблакос" зіграють аж у лютому.

Серед інших матчів варто відзначити черговий тріумф сенсаційного "Ейбара". Абсолютний дебютант Прімери, домашня арена якої за місткістю пропорційна декільком секторам "Камп Ноу" (5 тис), мінімально обігравши "Хетафе", здобула вже сьому перемогу у першості і цілком комфортно себе почуває на восьмій сходинці у турнірній таблиці. Якщо не станеться дива, то симпатична команда Гарітано залишиться у елітному дивізіоні і на наступний сезон. 

Після двох перемог поспіль з позитивом у майбутнє може дивитися і інший новачок Ла Ліги "Кордова", яка покинула зону вильоту, опинившись на 15 місці. Трішки покращив своє становище "Ельче" (19 місце), який на виїзді сенсаційно обіграв "Атлетік". Більбао стає таким собі рятівником для клубів із низів, адже на "Сан Мамесі' три очки брала і "Кордова". На дні таблиці опинилася "Гранада", яка розписала мирову з "Сосьєдадом" Мойєса. Попереду андалузців та "франхівердес" розташувався "Леванте". "Жабенята", які не перемагають шість матчів поспіль, заробили один бал у матчі з "Депором". 

Володимр Лесько, Футбол 24