УКР РУС

Грізманн у трьох тактичних схемах Барселони – яка зірка "блаугранас" ризикує засісти на лаву запасних?

26 березня 2018 Читать на русском

Головному тренеру Барселони Ернесто Вальверде доведеться добряче поламати голову після можливого трансферу форварда Атлетіко Антуана Грізманна.

Видання Mundo Deportivo вважає, що після приходу Грізманна сильно похитнуться позиції Усмана Дембеле в каталонському клубі.

Грізманн відмовився продовжувати контракт з Атлетіко заради Барселони

Якщо Вальверде повернеться до традиційної у попередні роки тактичної схеми Барселони 4-3-3, то Дембеле, найпевніше, грітиме лаву запасних. У такому випадку атакувальне тріо "блаугранас" сформують Грізманн, Суарес та Мессі, який повернеться на правий фланг. А у півзахисті діятимуть Коутінью, Ракітч і Бускетс.

Не віщує нічого хорошого для Дембеле і тактична схема 4-3-1-2, при якій Суарес та Грізманн гратимуть на вістрі атаки, а Мессі виконувати роль "десятки". Коутінью займе позицію Іньєсти, а місце у складі двох опорних хавбеків Ракітіча та Бускетса взагалі не підлягає сумніву.

Теоретично Дембеле зможе конкурувати з Коутінью за місце у старті лише при схемі 4-2-3-1. Тут йому відводиться роль лівого вінгера. За такої ситуації Грізманн виконуватиме щось схоже, як у Атлетіко, діючи з глибини, на позиції під центральним форвардом.

Нагадаємо, раніше іспанські ЗМІ інформували, що Грізманн вже досягнув попередньої угоди з Барселоною. Каталонський клуб може викласти за француза трохи більше 100 млн євро. Антуан хоче оформити свій перехід ще до ЧС-2018.