УКР РУС

Три проти двох – як Ювентус гратиме в атаці з Янг Бойз без дискваліфікованого Роналду

2 жовтня 2018 Читать на русском

Туринський Ювентус у 2-му турі групового етапу Ліги чемпіонів зіграє проти швейцарського Янг Бойз без свого головного підписання літа – Кріштіану Роналду. Якою буде атакувальна лінія "зебр" намагається спрогнозувати портал Goal.com.

Можливо, червона картка для Роналду в матчі проти Валенсії два тижні тому і була спірною, але реальність така, що Ювентусу доведеться обійтися без своєї зірки в домашньому матчі з Янг Бойз у вівторок.

Ліга чемпіонів, 2-й тур, анонс матчів вівторка: Зінченко у битві суперників Шахтаря та, можливо, останній шанс Моурінью

Проти Валенсії Роналду вийшов на позиції лівого форварда в атакувальній лінії із трьох осіб у формації 4-3-3. Тому найпростіший варіант – пряма заміна португальця на іншого виконавця. Паулу Дибала зіграє після того, як взагалі не з'явився на полі в Іспанії. А Маріо Манджукіч збереже своє місце в основі "Старої синьйори".

Дуглас Коста міг би зіграти в цьому матчі, незважаючи на те, що пропустив 4 матчі італійської Серії А, але в тому ж матчі з Валенсією він отримав травму й не годиться для виходу на правий фланг атаки.

Схожа історія із Самі Хедіра. Вочевидь, у старті з'явиться Емре Джан. Керманич Юве Массіміліано Аллегрі підтвердив, що хоче, або Хедіра зіграв, але лише близько 30 хвилин у рамках підготовки до суботнього матчу проти Удінезе. Точно не зіграє Джорджо К'єлліні, якому Аллегрі надав час для відпочинку.

Проте, важливим гравцем для Юве може стати Хуан Куадрадо. У цьому сезоні колумбійський збірник грає в обороні, оскільки Аллегрі намагається взяти максимум від своїх талантів у нападі. Куадрадо може стати одним із варіантів в атаці в матчі з Янг Бойз або ж може зіграти і в обороні, оскільки Аллегрі проговорився, що Жоау Канселу може отримати відпочинок.

Оскільки Аллегрі любить експериментувати з тактикою, то він може й не дотримуватися 4-3-3. У матчі з Болоньєю (2:0) спрацювали 3-5-2 з Куадрадо на правому фланзі півзахисту та Алексом Сандро зліва.

Аллегрі не тільки заявив, що К'єлліні відпочине, а й сказав, що гратиме Андреа Барцальї. Єдиний вихід ветерана в старті прийшовся на перемогу над Болоньєю, де він утворив зв'язку в центрі оборони з Бонуччі та Мехді Бенатія. Чи варто сприймати той факт, що він зіграє, натяком на те, що Аллегрі повернеться до цієї схеми в грі з Янг Бойз? Наразі невідомо, але Куадрадо тоді б міг знову зіграти в півзахисті, а Канселу отримав би заслужений відпочинок.

У цьому році Аллегрі також використовував 4-3-1-2, а Дибала виконував роль атакувального півзахисника перед трьома центральними хавбеками. Він міг би повернутися до цієї ролі, або ж зіграти вище. а хтось інший виконав би функцію найближчого до форвардів гравця півзахисту.

Керманич Ювентуса також вказав, відповідаючи на запитання журналістів, на те, що Федеріко Бернардескі може зіграти на різних позиціях у вівторок. "Бернардескі може грати широкою, на вістрі чи з глибини. Мені потрібно вирішити це завтра".

Враховуючи, що саме Янг Бойз більшість оглядачів бачать на дні групи, Аллегрі обере цей матч для відпочинку кількох гравців включно з уже підтвердженим К'єлліні та, найімовірніше, Канселу. Крім цього, можливо, що Родріго Бентанкур може підмінити Міралема П'яніча чи когось іще в центрі півзахисту.

Зрозумілим залишається одне: навіть за відсутності Роналду чи Дугласа Кости Ювентус не має нестачу гравців, які розриватимуть недосвідчену лінію захисту клубу зі столиці Швейцарії.