УКР РУС

Три пенальті - "Барселона" не без допомоги суперечливих рішень арбітра розтрощила "Спортінг"

23 квітня 2016 Читать на русском

У 35 турі Прімери хіхонський "Спортінг" поступився "Барселоні" із рахунком 6:0.

Каталонці одразу взяли м'яча під свій контроль, проте ледь першими не побачили останнього у своїх воротах. Хіхонці втекли у стрімку контратаку, але завдати акцентованого удару із району одинадцятиметрової позначки абсолютно вільний Менендес не зумів - трішки невдала передача партнера із флангу вдалася взнаки.

Відповідь не змусила на себе чекати - Куельяр зіграв на виході невдало (можливо, не без допомоги Суареса, але арбітр був поряд), за що одразу і поплатився, а саме Мессі головою із лінії штрафного відправив м'яча точно у пусті ворота "Спортінга".

Надалі команди обмінювалися небезпечними випадами - ближчими, аби подвоїти свою перевагу були підопічні Енріке. Проте гості теж не відсиджувались у захисті, особливо, наприкінці першого тайму, коли захисники "синьо-гранатових" двічі винесли м'яча із лінії пустих воріт Браво.

Друга 45-хвилинка продовжилась під акомпонемент атак "Барси", зокрема, чудові моменти, аби зробити рахунок куди комфортнішим мали Мессі і Неймар. Однак, першому в низці епізодів бракувало точності, а бразилець у своїх моментах приймав абсолютно неправильні рішення. А от, коли "синьо-гранатові" все ж зуслиллями Суареса після класного пасу Іньєсти пробили Куельяра, повтор показав, що уругваєць перебував до воріт Івана трішки ближче, ніж захисники хіхонців - арбітр цей момент прогавив.

Щоправда, вже за мить суддя вгледів гру рукою у штрафній "Спортінга" захисника "червоно-білих" і порушення правил проти Неймара, призначивши два пенальті протягом трьох хвилин - Cуарес в обох випадках не залишив жодних шансів Куельяру, оформивши хет-трик. Своєю чергою, відзначився взяттям воріт і вищезгаданий Неймар, який теж забив із пенальті (третього у матчі!). Крапку ж у цьому побоїщі ударом в ближній кут поставив Суарес, для якого влучний постріл став 34-им у Прімері.

Таким чином, "Барселона" із 82 балами повертає собі першу сходинку у турнірній таблиці, коли "Спортінг" (32 очки) - третій із кінця.

Іспанія. Прімера, 35 тур.

"Барселона" - "Спортінг" Х - 6:0 ВІДЕО

Голи: Мессі, 12, Суарес, 63, 74, 77 (обидва пенальті), 88, Неймар, 85 (пенальті)

Вилучення: Враньєш, 84 ("Спортінг"), друга жовта