УКР РУС

Тренер збірної України U-20: Сенегал сильний в атаці, але вкрай неорганізований у обороні

9 червня 2015 Читать на русском

Асистент наставника збірної України U-20 Віталій Левченко розповів про сильні і слабкі сторони суперника команди у 1/8 молодіжного чемпіонату світу, який триває у Новій Зеландії.

"До козирів сенегальців варто віднести їхню атаку, її непередбачуваність. Гравці там достатньо сильні, технічні, намагаються діяти різноманітно, і прорахувати їхній наступний хід досить важко.

Щодо недоліків, то чи не найбільшим із них є відсутність на полі справжньої дисципліни. І в першу чергу це стосується лінії захисту. Оборонці, й голкіпер зокрема, іноді дозволяють собі такі вольності, як дриблінг в безпосередній близькості до власних воріт, ризиковані передачі в боротьбу. Про це варто пам’ятати й цим необхідно користуватися.

Якщо у перших двох матчах групового раунду - проти Португалії та Колумбії - команда Сенегалу намагалася пресингувати, тиснути на суперників, то у третій зустрічі з Катаром відверто розслабилася - ані високих швидкостей, ані колективного відбору. Футболісти, схоже, не сумнівалися у своїй перемозі, тому діяли на класі, зайнявши вичікувальну позицію й чатуючи на помилку опонентів.

У Сенегалу імпровізація превалює над організацією, й це, на мою думку, відрізняє його від решти збірних, яким ми вже протистояли в Новій Зеландії. Вочевидь, це пов’язано з тренерською школою. Команди господарів і М’янми, наприклад, готують європейські наставники, тоді як з Сенегалом працює місцевий фахівець - Джозеф Кото.

Як би там не було, в жодному разі не можна недооцінювати африканців. Вони посіли третє місце в групі С, але поступилися міцній Колумбії лише за кількістю забитих м’ячів. В нашому колективі шапкозакидацьких настроїв немає. Зате впевненість у власних силах, якої так не вистачало в стартовому турі, у хлопців нарешті з’явилася", - розповів фахівець.

Нагагадаємо, українська команда зіграє з Сенегалом 10 червня о 10:30.