УКР РУС

Тренер "Шахтаря": Наша мета – стати чемпіоном України

16 червня 2016 Читать на русском

Асистент головного тренера "Шахтаря" Нуну Кампуш розповів про завдання донецької команди на наступний сезон.

– Нуну, за що ви відповідаєте в тренерському штабі Паулу Фонсеки?

– Моя специфіка – тактичні особливості, передусім, нападу і в певній мірі оборони. Дуже багато допомагаю Паулу, перебуваю біля брівки та намагаюсь донести ідеї головного тренера до гравців. Усі ми працюємо як велика команда.

– Уже пройшло кілька тренувань. Які враження у вас склалися від роботи з футболістами "Шахтаря"? Чи добре вони розуміють ваші вимоги?

– У мене лише гарні враження. Ми відразу побачили, що гравці хочуть зрозуміти те, чому ми хочемо їх навчити. Ми прагнемо, аби вони зрозуміли наші ідеї, погляди та прийняли їх.

– Якою є тренерська філософія вашого штабу, її основні принципи? Якою ви бачите ідеальну команду?

– Наша команда має керувати грою, домінувати у володінні м’ячем протягом усього матчу. Атака розпочинається з оборони, і нам слід більше часу проводити в нападі, ніж у захисті. Ці речі дуже взаємозв’язані. Загалом ми хочемо побачити атакувальну команду, що багато володітиме м’ячем.

Пауло Фонсека провів перше тренування у якості наставника "Шахтаря"

– Якою є ваша мета із "Шахтарем"?

– Найважливіше – змагатися за титули. Наша перша мета – стати чемпіоном України. Також наша філософія полягає в тому, щоби вигравати абсолютно всі матчі, незалежно від статусу суперника.

– Чи переглядаєте ви матчі за участю збірників "Шахтаря"?

– Так, ми бачили ігри України та Хорватії. Даріо Срна, як зазвичай, провів матч на найвищому рівні. Він один з тих, хто завжди грає добре, має великий авторитет у збірній, і це, звичайно, на користь нашій команді. Українські збірники також провели гарний матч. Гадаю, вони гратимуть ще краще.

Визначилися всі потенційні суперники "Шахтаря" у кваліфікації Ліги чемпіонів