УКР РУС

Тренер "Металіста": Мої слова про "київську хунту"? В Україні свобода думки

25 квітня 2015 Читать на русском

Новий тренер "Металіста" з фізпідготовки В'ячеслав Бєляєв, який раніше працював в "Таврії", розповів про свої політичні погляди.

"Висловлювання "про київську хунту", які в Facebook розмістила людина, з моїм м'ям і прізвищем? Можу сказати тільки одне: в політиці я не експерт і не маю до неї жодного відношення. В інтернеті написали, що я - українофоб. Але хочу зазначити, що в сімферопольській "Таврії" я працював з молоддю, і у нас були хлопці в основному з України, плюс футболісти з інших країн. Я не поділяю людей на українців, узбеків, татар. Я працюю у футболі. Це багатонаціональна гра. У "Таврії" я працював з таким футболістом, як Мухаммед Алію. Темношкірий спортсмен, з яким не було ніяких конфліктів. Моя мета - розвивати футбол, але ніяк не втручатися політику. Для цього є політики.

В якій країні будуть грати вихованці кримського футболу? Не можу відповісти на це питання. В історії таких прецедентів не було, щоб настільки швидко все змінилося. У дітей горять очі, вони мріють грати у футбол і не можна відбирати у них мрію. Якщо будуть хороші футболісти, затребувані в Україні - нехай їдуть в Україну. Якщо хлопці будуть затребувані в Польщі чи Росії, то які проблеми? У Європі вже практично немає поділу на "своїх" і легіонерів. У нас залишилися старі забобони, і від них варто йти.

Взагалі я не любитель Facebook. Не сиджу там годинами. Оскільки були не дуже приємні випадки в "Таврії". Не візьмеш гравця в заявку, і починаються погрози, брудом обливають. У мене є сторінка в Facebook, але не та, про яку ви говорите. Але я бачив добірку цитат від мого імені.

Я не знаю, з якої сторінки взяті ці цитати. Моїх фотографій в інтернеті достатньо. Але я не знаю, хто це, чий цей акаунт, хоча фотографії реально мої. Але ви ж краще за мене знаєте, що зараз кожен має доступ в плані інформації практично до всього, і будь-якої людини можна осквернити. Зізнаюся, переживав, коли підняли цю тему в інтернеті. У мене немає мети когось очорнити, образити або опорочити. У мене четверо дітей, і моє завдання - розвиватися і рухатися далі. Бути прикладом для своїх дітей. А ці цитати... Не знаю, звідки вони взяті.

Я не знайшов у цих висловлюваннях нічого кримінального. Навіть якщо хтось висловлював свою думку. У нас демократична країна. І, напевно, будь-хто може висловити свою точку зору. Якщо людина висловлює свою думку, то ми повинні це поважати. Слова, що облетіли інтернет, могли бути написані моєю дружиною. Я не приховую, що доступ до моєї сторінці є і в неї. Але не хочу однозначно говорити, що це вона писала. Яка різниця? Якщо ми прагнемо жити в демократичній країні, то ми повинні чути один одного. Або ми всі повинні бути однаковими? Хтось може помилятися. Тільки час покаже", - сказав Бєляєв.