УКР РУС

Тренер "Мальме": У "Шахтаря" в Лізі чемпіонів такі ж показники, як у нас

20 жовтня 2015 Читать на русском

Головний тренер шведського "Мальме" Оге Харейде поспілкувався з журналістами напередодні поєдинку 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря".

- Філіпе Карвальо пропустив останнє тренування. Чи він гратиме завтра?

- Ні. У нього проблема з коліном. Попереду у нас ще є матчі, тому ми не ризикуватимемо гравцем, допоки він не набере оптимальних кондицій.

- "Шахтар" дуже часто грає у єврокубках. Що ви можете сказати про слабкі та сильні сторони цієї команди?

- Ми бачили "Шахтар", знаємо, що ця команда собою представляє. Вони дійсно грали нарівні з "Реалом". Але їм трохи не пощастило з призначеними пенальті, з пропущеними м'ячами. Також ми бачили їхній останній матч з "Динамо". "Шахтар" показав гру дуже високого рівня, великі швидкості. Загалом, був поєдинок світового масштабу. Бразильці "Шахтаря" демонструють відмінну техніку. Захист, представлений ​​гравцями різних країн, теж діє якісно. "Шахтар" кращий, швидший від "Олімпіакоса", який приїздив до нас торік. Але ми також готуємося дати гідну відсіч.

- Зазвичай ваша команда грає з двома нападниками. Чи не вважаєте цю манеру занадто ризикованою в матчі з "Шахтарем"? Можливо, варто очікувати на появу п'ятого захисника?

- Ми часто граємо за схемою 3-5-2, цьогоріч навіть частіше, ніж минулого. Діяли ми і 4-4-2, але це дві різні розстановки. Виходимо з того, яка схема буде кращою з конкретним суперником. Ми внесли зміни, тільки коли грали із "Зальцбургом", а так, повторюся, ми дотримуємося нашої основної схеми.

- Після двох матчів у "Мальме" - нуль голів і нуль очок. Як ви це прокоментуєте? Що ви можете сказати про Мірчу Луческу, для якого майбутній поєдинок - 100-й у груповій стадії Ліги чемпіонів?

- У "Шахтаря" такі ж показники в цьому турнірі, як у нас, - жодної різниці. Знаю, що тренер нашого суперника сильний і тямущий фахівець, він має величезний міжнародний досвід, створив команду, яка представляє Україну в Лізі чемпіонів.

- "Шахтар" пропустив сім м'ячів. А ми чомусь говоримо більше про їхню атаку, аніж про захист...

- Звісно, вони намагатимуться залатати дірки в обороні. У будь-якому разі вони діють сміливо, сповідують дуже цікавий і компактний футбол. Наприклад, якщо ми перемагатимемо 1:0 і спробуємо утримати рахунок, то жодних гарантій на очки в нас не може бути, тому що суперник дуже швидко переходить із захисту в атаку. Хтось вважає такий стиль гри наївним, але я з цим не погоджуся. Ми можемо виграти за рахунок контратак - це наш шанс. Коли "Шахтар" залишає свій штрафний майданчик, їх можна підловити. Так, вони пропускають м'ячі і не реалізовують свої моменти - спробуємо покарати їх за такі помилки, якщо вони будуть допущені. Але не думаю, що їхня зірка згасла.

До слова, про усі найцікавіші передматчеві події можете дізнатися із нашої live-новини.