УКР РУС

Тренер "Динамо": Шовковський відновиться до матчу з "Шахтарем"

30 червня 2011 Читать на русском

Про рівень готовності своїх підопічних розповів тренер воротарів "Динамо" Михайло Михайлов.

- Михайло Леонідович, чи є принципові розбіжності у підготовці воротарів під час зборів та змагального періоду?

- Так, звичайно. Під час підготовчого періоду, особливо на його початковій стадії, йде акцент на загальну і спеціальну витривалість. Ближче до закінчення зборів вже починаємо більше працювати над розвитком швидкісних якостей у всіх проявах. У цьому і є всі відмінності.

- У вчорашньому матчі, за словами Юрія Сьоміна, Шовковський не грав через мікротравми. Чи встигне Олександр відновитися до матчу за Суперкубок?

- Пошкодження, яке він отримав, не можна назвати серйозним. У матчі з "Манісаспором" ми дали йому можливість відпочити і привести свої м'язи в тонус. Що стосується його готовності, то будемо судити вже безпосередньо 5-го липня, в день матчу з "Шахтарем". Думаю, як Шовковський, так і інші воротарі, за умови потрапляння до складу в майбутньому поєдинку зможуть відіграти на належному рівні.

- Тривалий період пропустив Богуш. Наскільки легко йому даються пропоновані навантаження і як би ви оцінили його нинішню форму?

- Станіслав всі вправи вже виконує у повному обсязі. Головне, що коліно його вже не турбує, дозволяючи йому працювати на повну силу. Ми дуже раді, що він повернувся в загальну групу. Сподіваємося, що незабаром йому вдасться набрати свою оптимальну форму і радувати своєю грою.

- Нещодавно ваш вихованець Олександр Рибка підписав контракт з "Шахтарем". Ви раді, що він продовжить виступати на високому рівні, нехай і не в "Динамо"?

- У будь-якому випадку для Олександра це новий крок у житті. Буде він грати чи ні, залежить від нього самого. Я хочу побажати Сашкові вдалої гри, щоб його кар'єра і надалі складалася успішно.