УКР РУС

Траволта збентежений. 6 особливостей українського футболу, які здивували б героя "Кримінального чтива"

18 лютого 2016 Читать на русском

У день народження актора "Футбол 24" спробував уявити ситуації, якби герой Джона Траволти Вінсент Вега познайомився з реаліями українського футболу.

18 лютого 2016-го шикарному акторові, а також популярному персонажеві всіляких "мемів" Джону Траволті виповнилося 62 роки. "Футбол 24" уявив, що було б, якби герой Траволти Вінсент Вега опинився в епіцентрі подій українського футболу.

1. А де Павелко?

Якщо б 16 лютого 2016 Джон Траволта опинився в Києві, то здивувався б мінімум двічі. По-перше, здивувався б надзвичайно ранньому початку прес-конференції в Будинку футболу. Захід стартував о 9.00, а це спричинили важливі невідкладні справи відразу двох із головних дійових осіб. Новоявленому асистентові головного тренера збірної України Андрію Шевченку, який спеціально прилетів до Києва, треба було поспішати в аеропорт. Другому Андрієві, президенту ФФУ Павелку, необхідно було поспішати на найдзвичайно важливе засідання в парламент України, де він є депутатом. Там слухали звіт уряду і вирішували: чи відправляти у відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка? Але президент Федерації футболу до вулиці Грушевського чи то не добрався, чи то з якоїсь неймовірної причини не зміг проголосувати. Траволта збентежений. А ви?

2. "Агов, де всі?"

Траволта сильно здивувався б вибірковості уболівальників "Динамо". Особливо тому, що на єврокубках стадіон забитий, а на матчах внутрішніх турнірів збирається невелика кількість глядачів. Це не стосується "ультрас", які з командою завжди. Але інші - улюблену команду увагою не балують.

Так, під час грудневого матчу чемпіонату УПЛ-2015/2016 "Металург" (Запоріжжя) - "Динамо", який відбувся на стадіоні імені Валерія Лобановського, фанати "потролили" звичайних уболівальників плакатом "Агов, а де всі? Матч без глядачів не сьогодні!", натякаючи на поєдинок групового турніру Ліги чемпіонів "Динамо" - "Маккабі"(Тель-Авів). Який відбувся дійсно без глядачів. На гру проти "Металурга" дискваліфікація УЄФА не поширювалася. Так де ж були всі?

3. Артеме, як так вийшло?

Герой культового фільму "Кримінальне чтиво" Вінсент Вега, якого зіграв Траволта, примудрявся потрапляти в дивні ситуації, але до Артема Мілевського, який втратив у різний час і у різних ситуаціях три круті тачки, "Мазераті", БМВ і "Феррарі", лос-анджелеському гангстерові далеко.

4. Чому квитків немає, а у спекулянтів вони є?

Якби Джон Траволта захотів купити в Києві квитки на Лігу чемпіонів, то точно був би збентежений. Чому квитки в касах і на сайті організаторів матчів закінчуються майже миттєво, зате у спекулянтів вони є завжди?

5. Навіщо ламати ворота?

Траволта точно не зрозумів би сенсу в вакханаліях, що відбувалися на полі стадіону "Олімпійський" після фіналу Кубка України-2015 "Динамо" - "Шахтар". А й справді, навіщо було ворота ламати?

6. Курченка бачите? А він є!

Президента харківського "Металіста" Сергія Курченка футболісти команди давно на очі не бачили. Втім, не тільки вони.

Гравці "Металіста" хоча б чули голос у телефонній слухавці. І обіцянки виплатити борги по зарплаті. І нічого - вірять. Траволта збентежений.

Руслан Меженський, Футбол 24

Футбольний рік України в головних кінопрем'єрах 2015 року