УКР РУС

Неймар травмувався: чи має ПСЖ шанси пройти Реал без бразильця?

27 лютого 2018 Читать на русском

Нападник Парі Сен-Жермен Неймар зазнав травми та, якщо не станеться дива, пропустить матч-відповідь проти Реала в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Чи є шанси у парижан без своєї головної зірки, з'ясовує "Футбол 24".

ПСЖ не залежить від Неймара

У сезоні 2017/18 бразилець провів за Парі Сен-Жермен 17 матчів, забивши 29 голів та виконавши 17 результативних передач. У чемпіонаті Франції Неймар організував 32 м'ячі своєї команди та за системою "гол+пас" поступається у топ-лігах Європи лише Лео Мессі (34). Втім, як би дивно це не звучало, ПСЖ практично не відчуває залежності від своєї головної зірки.

Неймар буде прооперований та пропустить близько 2-х місяців

Відтоді як Неймар перебрався у паризький гранд, він пропустив 9 матчів, а підопічні Емері без бразильця здобули 7 перемог. При цьому ПСЖ тричі обігрував своїх суперників із рахунком, який цілком влаштує віце-чемпіонів Франції у матчі-відповіді проти Реала. За відсутності Неймара Париж розгромив Ніццу (3:0), Анже (5:0) та Сошо (4:1). Лілль був обіграний командою Емері з рахунком 3:1, і цей результат також частково задовольнить ПСЖ у протистоянні з Мадридом, адже переведе протистояння в овертайм.

ПСЖ з Неймаром здобув 26 вікторій у 30-ти матчах, що становить 87% перемог. Без бразильця цей показник дорівнює 80%.

Цікаво, що з Неймаром на полі ПСЖ в середньому забиває 3,5 гола за гру, а без нього – 2,8. Цього також достатньо, щоб відіграти гандикап Реала у два м'ячі.

У Емері вистачає кандидатів на зміну бразильцеві

Наставник ПСЖ має аж трьох футболістів, які можуть замінити Неймара на лівому фланзі атаки, і при цьому баскському фахівцеві не доведеться переформатовувати улюблену схему гри команди 4-3-3.

Найбільше шансів потрапити в основний склад ПСЖ на матч проти Реала має Анхель Ді Марія. По ходу сезону аргентинець 8 разів підміняв Неймара, а з початку 2018 року він демонструє просто розкішну форму – 9 голів та 6 асистів у 10-ти матчах.

На позиції Неймара може відіграти і Юліан Дракслер, який у минулому сезоні провів класний поєдинок проти Барселони в 1/8 Ліги чемпіонів (4:0).

Хав'єр Пасторе потенційно також міг би зіграти на лівому фланзі, однак зараз він виглядає набагато слабше за Ді Марію та Дракслера. Втім, зважаючи на схильність Емері до експериментів, не виключено, що аргентинець таки отримає свій шанс.